6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

7. Gaziantep Matematik Yarışması

Güneydoğulu öğrenciler, Gaziantep’te faaliyet gösteren Özel Güney Eğitim Kurumları’na bağlı Özel Sunguroğlu Liseleri’nce bu yıl 7.si düzenlenen Gaziantep Matematik Yarışması’nda ter döktü. 

Özel Sunguroğlu Lisesi’nde gerçekleştirilen yarışmaya, Gaziantep’in yanı sıra, Batman, Kilis, Şırnak, Diyarbakır, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin ve Siirt’teki ilköğretim okullarının 8. sınıflarına devam eden öğrenciler katıldı. Yarışmada her ilköğretim okulunu, son sınıflardan seçilen en iyi beş öğrencinin oluşturduğu takımlar temsil etti. Geçen yıl 107 okuldan 530 öğrencinin katıldığı yarışmaya bu yıl rekor denilebilecek bir katılım oldu. Bölgedeki 170 okuldan tam bin öğrenci yarışmaya iştirak etti. 

Bilim olimpiyatı mantığıyla yapılan yarışma, bölgenin en büyük bilimsel yarışma organizasyonu olma niteliğini taşıyor. Yarışmanın genel koordinatörü Özel Sunguroğlu Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Recep Yücesan, matematiğin evrensel bir dil olduğunu söyledi. Matematik alanında ileri çalışmalar yapabilecek gençlerin tanışmasına, bilgi ve tecrübe paylaşımına katkıda bulunduklarını anlatan Yücesan, “Yetenekli olanları ödüllendirip, daha ileri çalışmalar yapmaları için teşvik ediyoruz. Gaziantep Matematik Yarışması, bölgemizin eğitim kalitesine önemli katkılar sağlıyor” dedi. 

Yarışmanın birincileri, Özel Cahit Nakıboğlu İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle ödüllendirildi. Özel okullar ile devlet okullarının ayrı ayrı değerlendirildiği yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ve koordinatör öğretmenlerine bu yıl büyük ödüller dağıtıldı. Royal Halı’nın sponsorluk yaptığı yarışmada 4 dizüstü bilgisayar, 6 dijital fotoğraf makinesi ve toplam bin 500 YTL para ödülü dağıtıldı. Ayrıca yarışmada toplam 30 öğrenci altın, gümüş ve bronz madalya ile ödüllendirildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2008 Pazar 12:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?