4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

72. Gün Köprüsü trafiğe açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep-Şanlıurfa Karayolu Çimento Kavşağı'nda yaptırılan 72. Gün Köprüsü trafiğe açıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Ramazan ayının gelişi ile birlikte trafikte yaşanacak aksaklıkların önüne geçilebilmesi amacıyla yağmur suyu kuşaklama hattı çalışması, altyapı imalat çalışmaları ve kazık çalışmaları ile diğer teknik çalışmaları iki kat hızlandırılarak Çimento Kavşağı'nın trafiğe açıldığı belirtildi. 8,5 milyon YTL' ye mal olacak Çimento Kavşağı'nda 28 Ekim 2007 tarihinde çevre düzenlemesi ve diğer çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu güzergahtaki trafiğin rahatlamasına yardımcı olacağı kaydedildi.


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yaptığı açıklamada, Adana-Şanlıurfa istikametindeki trafiğin sorunsuz bir şekilde akmasını hedeflediklerini ve bu sebeple herhangi bir trafik sinyalizasyonuna gerek kalmadan trafik akışını düzenleyerek hızlandıracak "Çimento Kavşağı Köprü" inşaatının trafiğe açıldığını belirtti.

Güzelbey, "Tugay ve Küsget Kavşaklarıyla bir bütünlük oluşturacak Çimento Kavşağı'nı, Adana-Şanlıurfa istikametindeki trafik yoğunluğunu rahatlatacak şekilde tasarladık. Kavşaklardaki araç dönüşlerinden kaynaklanan kazaları en aza indirmek ve trafik akışını hızlandırmak amacıyla başlatılan çalışmaların kalan kısımlarını mümkün olan en kısa süre içinde bitirmeyi planlıyoruz" dedi.


Güzelbey, köprünün bitirilmesi için öngörülen sürenin 135 gün olduğunu hatırlatarak, "Ama gördüğünüz gibi bu çalışmayı da 72 günde bitirerek Ramazan ayı öncesi halkımızın sorunsuz bir ulaşım sağlaması için hizmete açtık. 72. Gün adını vereceğimiz köprünün çevre düzenleme çalışmaları bayram öncesinde tamamlanacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 16:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?