5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

72'lik dede gençlere taş çıkartıyor

Gaziantepli 72 yaşındaki Turan Aybey, gençlere özenip başladığı dansta kendine rakip tanımıyor. İlerleyen yaşına rağmen yaptığı hareketli danslarla gençlere taş çıkartan Aybeş, eğlence mekanlarının ve düğünlerin aranan dansçısı haline geldi. 

Hareketli müzik eşliğinde dans etmeye 2 yıl önce başladığını anlatan Turan Aybey, ''Dans etmek her zaman en büyük isteğimdi fakat ben bu işe biraz gecikmeli başladım. Kısmet ancak 70 yaşında oldu. Evde sürekli kendi kendime dans ederek ve çeşitli figürler yaparak kendimi geliştirdim ve kimseden bu konuda yardım almadım. 2 yıl gibi kısa bir sürede bu işi en ince ayrıntısına kadar öğrendim. Şimdi dans pistlerinde kendime rakip tanımıyorum. 19-20 yaşındaki gençlerin dahi hareketli müzik eşliğinde karşımda dans etmeye nefesleri ve güçleri yetmiyor'' dedi. 

"Dansçı dede" olarak herkesin aradığı biri haline gelen Aybey, şimdilerde düğünlerde ve eğlence mekanlarında aranan isim oldu. Kendine has dansıyla izleyenlerin büyük beğenisini toplayan Turan dedeye, düğünlerden ve diskolardan da sürekli davetler geliyor.
Dans pistlerinde dakikalarca hiç dinlenmeden dans eden Turan dede, zaman zaman izleyenleri endişeye de sevk ediyor. Sürekli dans eden Turan dedenin bitmek bilmeyen enerjisinin kendisi için sıkıntı yaratabileceğinden ve kalp krizi geçirmesinden korkanlar, dansçı dedeyi elleri yüreklerinde izliyor.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 17:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?