6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

9 Türk'e Almanya'da son görev

Ludwigshafen'daki yangında hayatını kaybeden 9 Türk'ün cenazesi bugün Türkiye'ye getirilecek.

Yangında ölen 9 kişinin cenazeleri, yarın Gaziantep’te yan yana açılan mezarlarda toprağa verilecek. Toplu cenaze törenine bazı bakanların da katılması bekleniyor.

Faciada kızları ve torunlarıyla birlikte ölen 48 yaşındaki Medine Kaplan'ın, 2.5 ay önce geldiği Gaziantep'te oğlu Kenan Kaplan'a bir mezarlık ziyaretinde, “Bana bir şey olursa Yeşilkent Mezarlığı'na değil, Asri Mezarlığa gömün” dediği öğrenildi.




Almanya'nın Ludwigshafen kentindeki yangın faciasında yaşamlarını yitiren 9 Türk vatandaşı için Almanya'da cenaze töreni düzenlendi.




Olayın meydana geldiği binanın önünde bugün düzenlenen olan törene Devlet Bakani Sait Yazıcıoğlu ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katıldı.




Törende konuşan Bakan Yazıcıoğlu 'Kazanın gerçek sebebinin takipçisi olacağız, Türkiye olayın sonuna kadar takipçisi olacaktır' dedi.

 




Öte yandan yangında hayatını kaybedenlerin yakınlarından yaklaşık 80 kişi de cenaze töreni için Gaziantep'e gidecek.



Almanya'nın Ludwigshafen kentinde Gaziantepli Kaplan ailesinin oturduğu binada çıkan dev yangında 9 Türk yanarak can vermişti. Olay sonrası 50 kişilik araştırma komisyonu kuruldu. Komisyonda 4 kişilik bir Türk ekibi de var. Yangının çıkış nedenine yönelik araştıma devam ediyor.

3 Ocak'taki faciada Medine Kaplan (48), gelini Hülya Kaplan (31), Hülya’nın kızları Karanfil (4), Dilara Kaplan (11), Medine Kaplan’ın diğer gelini 5 aylık hamile Döne Kaplan (21) çocukları Kamil (3) ve Kenan Kaplan (2), Hülya Kaplan’ın yeğeni İlyas Çalar (2) ile akrabaları Belma Özkaplı (22) yanarak ölmüştü.

ajanslar/iha/hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2008 Pazar 15:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?