6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Aba güreşi şampiyonası

Gaziantep metropol ilçe Şehitkamil Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen geleneksel Aba Güreşi Şampiyonası bu yıl 27 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek.


Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Özkarslı, unutulmaya yüz tutmuş spor dallarını yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, Aba Şampiyonası'nın 27 Ocak Pazar günü Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezi'nde yapılacağını söyledi.


Özkarslı, "Türk milleti tarihin her döneminde kendine has gelenek ve görenekleriyle birer kültür merkezi oluşturmuştur. Oluşturulan bu kültürlerin başında spor ve güreş kültürü gelmektedir. Toplumları anlamak ve değerlendirmek için önce, örf, adet, gelenek, görenek gibi toplumsal değerleri tanımak gerekir. Bütün toplumların kendilerine has kültürleri vardır. Bu kültürel değerler ülkelerin gücü ve propagandasını yapabildiği ölçüde evrensel bir niteliğe kavuşmuşlardır. Bugün unutulmaya yüz tutan güreş türlerimizden birisi de Aba güreşleridir. Geçmişini bilmeyen milletler, geleceğe güvenle bakamaz" şeklinde konuştu.

27 Ocak Pazar günü Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek şampiyonada baş güreşçiye 3 Cumhuriyet altını ödül verilecek. Diğer kategorilerde birinci olanlar tam altın, ikinci olanlar yarım altın, üçüncü olanlar ise çeyrek altın ödül alacak.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 13:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?