5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

ABD Adana Konsolosu Gaziantep'te

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Adana Konsolosu Eric Green, Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i ziyaret etti. 

Vali Süleyman Kamçı, Konsolos Green'in ziyaretinden ve kendilerini Gaziantep'te ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Kamçı, Green'e Gaziantep hakkında bilgiler verdi. Konsolos Eric Green de, Gaziantep'i ziyaret etmekten mutlu olduğunu ve ABD ile Gaziantep halkı arasındaki ilişkilerin gelişmesini arzu ettiklerini kaydetti. 

Konsolos Eric Green, Valilik'teki ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i de makamında ziyaret etti. Green, burada bir gazetecinin İncirlik Üssü hakkındaki sorularını yanıtladı. 

İncirlik Üssü'nde Türk hükümetinin bilgisi dışında hiçbir şey yapılmadığını belirten Green, ''İncirlik Üssü'nde sürdürülen herhangi bir faaliyet, Türk ve ABD hükümetlerinin bilgisi dahilinde olur. ABD'nin İncirlik Üssü'nü kullanarak yaptığı herhangi bir faaliyet, iki hükümet arasındaki uzlaşma içerisinde yapılır. Bu genel bir çerçevedir. Ayrıca, özel bir operasyon veya hareket de karşılıklı anlaşmalar çerçevesinde düzenlenir'' dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 14:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?