6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Abdulkadir Demir veda turlarını sürdürüyor

Valiler kararnamesiyle Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinden, Erzincan Valiliği'ne atanan Abdulkadir Demir veda turunu sürdürüyor. 

Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret eden Demir'i, oda üyeleriyle birlikte kabul eden GTO Başkanı Mehmet Aslan, bu atama ile sevinç ve hüznü birlikte yaşadıklarını söyledi. Aslan, Gaziantepli olan Demir'in Erzincan Valiliği görevine atanmasından dolayı çok büyük mutluluk duyduklarını ama bu mutluluğun yanında hüzünlü olduklarını ifade ederek, "GTO olarak uzunca bir süre kendisiyle birlikte çalıştık. Gaziantep'e çok önemli hizmetler yaptı. Böyle bir insanın Gaziantep'ten gitmesinden dolayı içimizi hüzün kapladı. Çok hakettiği bir yere geldi. Gaziantep'in bir evladının Vali olması bizim için bir gurur kaynağı oldu. Çok isabetli bir atamadır. Sayın Demir, inanıyorum ki, Erzincan'da çok önemli hizmetler yapacaktır. Bundan hiçbir şekilde şüphe duymuyoruz. Bugün Gaziantep'te ortak aklın geldiği noktada kimlerin çok emeği var derseniz, ismi başta sayılacak insanlardan birisi de Abdülkadir Demir'dir. Şehrimizin gerek tanıtımı, gerek alt yapısı, gerek eğitimi gerek sağlık ve turizm potansiyeli konusunda birlikte çalışmalarımız oldu. Çok bilgi birikimi olan, çok cesur, çok çabuk karar verebilen ve verdiği kararlarda da hiçbir şekilde tereddüt göstermeyen birisidir. Bu vasıflara sahip olan birisi başarılı olur. Sayın Demir’de bu vasıfların hepsi var. Kendisini kutluyoruz. Çok büyük mutluluk duyduk. Çok büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz" dedi. 

Erzincan Valiliği'ne atanan Abdulkadir Demir ise, GTO'nun görev süresi boyunca kendisine en önemli desteği veren kurumların başında geldiğini belirterek, "Gaziantep'in gücünü, ortak akıl denilen şeyin ne olduğunu burada hep birlikte gösterdik. Erzincan'a giderken sadece isim olarak gitmeyeceğim. Bir Gaziantepli olarak gideceğim. Sizlerin yüzünü ağartarak orada hizmet etmeye çalışacağım. Valilik gerçekten çok farklı ve çok ulvi bir görev. Bunun sorumluluğunun bilincindeyim. Erzincan, Recep Yazıcıoğlu ile özdeşleşmiş bir şehir. Yüksek bir başarı çıtası var. Ama bu çıtayı önümüze bir hedef koyarak, daha fazlasını yapmak istiyorum. Kamu kaynakları orada daha ileri bir durumda. Recep beyin hep hayalini kurduğu yerelleşme ve kamunun güçlenmesiyle ilgili hayal olarak gördüğü şeyleri aslında şu anda biz uyguluyoruz. Biz şimdi elimizdeki bu enstrümanlarla tekrar bir Erzincan seferi açılmış olacak. Ülkemizin her yeri bizim için kutsaldır. İnşallah kentimizin yüzünü ağartarak başarılı çalışmalar yapacağız. Bana buradaki çalışmalarımda destek olan herkese teşekkür ediyorum. Gelecekte Gaziantep'i çok daha güzel günler bekliyor" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, GTO Başkanı Aslan, Erzincan Valiliği'ne atanan Abdulkadir Demir'e plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Abdulkadir Demir, veda turu kapsamında ki diğer ziyaretini Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ne(GGC) yaptı.

GGC toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette Demir'i üyeleriyle birlikte kabul eden GGC Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, Gaziantepli olan Demir'in Erzincan Valiliği görevine atanmasından dolayı gurur duyduklarını belirtti. Kocaman, "Gaziantep'in değerli bir evladının Erzincan Valiliği'ne atanmasından dolayı, hem gazeteci olarak, hem Gaziantepli olarak büyük bir mutluluk duydum. Sevincimiz çok büyük. Her alanda Gaziantep'e yaptığı hizmetler takdire şayandır. Özellikle köylerimize yapılan yol, su gibi yatırımlarda çok büyük emeği geçmiştir. Gecesini gündüzüne katan Demir7in Vali olarak atanmasından gerçekten çok büyük mutluluk duyduk. Ayrılmasına üzülsek de inşallah yeri doldurulur. Kendisini yürekten kutluyorum. Allah yardımcısı olsun. Başarılar diliyorum. Basınla olağan diyalogunun da buradaki gibi artarak devam edeceğine inanıyorum. Çünkü, hizmetlerin ve yapılan icraatların basınsız olması düşünülemez. Hizmetlerin en büyük desteği basındır. Basanın sesini duyurmadığı icraatlar amacına ulaşsa da başarılı olamaz" dedi. 

Erzincan Valiliği'ne atanan Abdulkadir Demir ise, "İl Özel İdaresi'nde görev yaptığım süre içerisinde Gaziantep basını yaptığımız her faaliyete ilgi gösterdi. Çok büyük destek verdiler. Yönetimde olan insanların yaptıkları işleri kamuoyu ile paylaşmalarında en önemli görevi sizler yapıyorsunuz. Çok güzel şeyler yapsanız bile eğer bunları kamuoyu ile paylaşamıyorsanız, bir anlamı yok. Dolayısıyla bu anlamda çok büyük desteğinizi gördük. Atamadan sonra Gaziantep'teki tüm gazete, radyo ve televizyonların hem şahsıma, hem benim şahsımda Gaziantep'teki bürokrasiye gösterilen bu teveccühten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Erzincan'da yapacağım çalışmalar başarılı olursa bu yine Gaziantep'in hanesine yazılacak. Üzerimizdeki sorumluluğun farkındayız. Bu atama sadece benim şahsımın değil, Gaziantep'in gücünün ve birlikteliğinin de göstergesidir" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, GGC Başkanı Kocaman, Abdulkadir Demir'e yazar Ayşe Kulin'in eski Erzincan Valisi Recep Yazıcıoğlu anısına yazdığı 'Köprü' isimli kitabı hediye etti. Demir daha sonra gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 13:32:01
Güncelleme :26 Aralık 2008 Cuma 13:36:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?