6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Abdulkadir Konukoğlu krizi değerlendirdi

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, krize ilişkin olarak, "Önümüzdeki 6 ay sıkıntılı olacak ancak 2009 yılının ikinci yarısında düzelmeler olacağını tahmin ediyorum" dedi. 

Gaziantep'teki bayram kutlamalarına katılan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, basın mensuplarının krize ilişkin sorularını yanıtladı. Uzun süredir reel sektörün dar bir boğazdan geçtiğini belirten Konukoğlu, "Türkiye'de son 2 yıldır ekonomideki iyiye gidiş gibi görünen ama reel sektörün dar boğazda olduğunu zaten görüyoruz. Bir gerçek varsa önümüzdeki 2009'un ilk 6 ayından sonra biraz tablo güzel görünecek gibi. Ama bu önümüzdeki 6 ay Türkiye'nin sıkıntılı olacağı bir gerçek. Ama hükümet daha süratli tedbirler alırsa bu kriz daha hafif geçer. Aksi taktirde her geçen gün derinleşir. Hazırlanan önlemler var. Bunlara paket denilmiyor. Dönem dönem bunlar açıklanıyor. Ama reel sektörün elde ettiği bir şey yok. Yeni yılla birlikte yapılacak IMF anlaşması ve açıklamaların ardından tahmin ediyoruz ki 2009 yılının ikinci yarısında toparlanma başlar" dedi. 

Konukoğlu kuruluşların işçi çıkarmalarına ilişkin olarak da, "Tabi işçi çıkarmalar genel olarak tüm sektörlere yayıldı. Daha önceden işçi çıkarmaları sadece tekstilde vardı. Ama şu anda bütün sektörlerde görülebiliyor" diye konuştu. 

Avrupa'nın Türkiye'ye bakış açısının da ihracata olumlu yansıyacağını da hatırlatan Konukoğlu, "Bir gerçek var, Avrupa'nın Türkiye'ye yakın oluşundan dolayı oraya ihracat potansiyelimiz daha da artacak. Döviz bu seviyelerde kalırsa ihracat artacak ithalat düşecektir. Böylelikle belki cari açıkta bir azalma olur" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 17:12:04
Güncelleme :8 Aralık 2008 Pazartesi 17:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?