6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Acil servis çalışıyor

Gaziantep'te 3 ay içinde hastanelerin acil servislerine başvuran 150 bin vatandaş şifa aradı.

Gaziantep'te Ocak, Şubat ve Mart aylarında yaşanan trafik kazası, bıçaklanma, yüksekten düşme, ilaç içme, intihara teşebbüs, yanma, zehirlenme gibi çeşitli sebeplerden dolayı vatandaşlar hastanelere akın etti. 2008 yılının ilk 3 ayında Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne 81 bin, 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne ise 69 bin kişi acil vaka olarak gelerek şifa aradı.

Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Acil Servis Sorumlusu ve Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Yemliha Aksoy, hastanenin bölge halkının tercihi haline geldiğini belirterek, "Hastane acilimizin kapasitesi günlük 600-700 hasta kapasitelidir. Ancak bu rakam günlük bine kadar yükseliyor. Şu anda kapasitemizin üstünde bir hizmet veriyoruz. Burada görevli doktor, hemşire, temizlik görevlisi, hasta bakıcısı ve güvenlik görevlilerine kadar en iyi hizmeti vermenin gayreti içindeyiz. Her konuda dalında uzman görevlilerimiz 24 saat gelen hastaları büyük bir hassasiyetle muayene etmekte ve sorunlarına çare bulmaya çalışmaktadır" dedi.

Dr. Aksoy, Gaziantep genelinde bilinen bir hastane olmanın dezavantajlarını da yaşadıklarını ifade ederek, "Gaziantep'te Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi bölgede en çok bilinen ve hizmetinden memnun kalınan hastane konumundadır. Acil Servis olarak kapasitenin üstünde hizmet vermemizin nedeni de budur. Acil olarak hastalanan vatandaşlar yakınları tarafından ambulans beklenmeden özel otomobillerle buraya getirilmektedir. Bazen tehlikeli olan bu durum vatandaşlar tarafından göz ardı edilmektedir. Hastanın aciliyeti konusunda 112 servisi ile irtibata geçilerek gerekli bilgilerin mutlaka alınması gerekiyor. Karga-tulumba hastaların taşınması facialarla sonuçlanabilir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 10:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?