3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Açlık grevinde 1 hafta geride kaldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yan kuruluşu olan Özbelde A.Ş.’de yaklaşık 10 gün önce işlerine son verilen 165 işçinin eylemi devam ediyor. Sendika binasında bir hafta önce açlık grevi başlatan 17 işçiden biri, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

DİSK Genel-İş Sendikası 9. Bölge Başkanı Nihat Bencan, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile görüşmelerinin olumsuz şekilde sona erdiğini belirterek, "Başkan Güzelbey, çözüme yönelik herhangi bir adım atmıyor. Biz de sendika olarak yasal hakkımızı kullanıyoruz. Biz sadece işimizi istiyoruz. Belediye ise sendika üyesi olunmazsa, herkesin işbaşı yapabileceğini söylüyor. Bu kabul edilemeyecek bir taleptir. Biz yasal hakkımızı kullanıyoruz ve bugün de Gaziantep İş Mahkemesi’ne ’işe iade davası’ açacağız" dedi.

Sendika binasında bir hafta önce açlık grevi başlatan ve bugün rahatsızlanarak SSK Bölge Hastanesi’ne kaldırılan Olcay Polat ise, mücadeleye devam edeceklerini kaydederek, "Kurban Bayramı’nda herkes sevap işlerken, belediyemiz ise bizi işten attı. Onların kıldığı namaz ve tuttukları orucun boş yere olduğuna inanıyorum. Mücadeleye sonuna kadar devam edeceğim. Ya buradan cenazem çıkar yada sendikalı olarak tekrar işe başlarım" diye konuştu.

İşe tekrar dönene kadar açlık grevini bitirmeyeceklerini ifade eden ve 5 yıldır Özbelde A.Ş.’de çalıştığını kaydeden Seçim Özmermer de, "Hiçbir suçumuz olmamasına rağmen belediye tarafından işimize son verildi. Bizim tek suçumuz sendikalı olmak. Biz sadece yasal hakkımızı kullanıyoruz. Ya sendikalı olarak işe başlayacağız yada burada öleceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2005 Pazartesi 16:10:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?