6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Adana'da Gaziantep rüzgarı

Adana AÇS Sanat Galerisi'nde yağlı boya eserlerden oluşan bir sergi açan Gaziantep Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği resim bölümü üyeleri takdir topladı.

29 Nisan 2008 tarihine kadar açık kalacak olan sergiye Adanalı sanat severler büyük ilgi gösteriyor. Adana AÇS Sanat galerisinde açılan sergide, Gaziantep Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği resim bölümü başkanı Gülay Karslıgil, resim bölümü üyeleri Ömer Ünsal ve Müslüm Teke'nin çalışmalarından oluşan 30 adet yağlı boya eser bulunuyor. Adanalı sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği serginin önemli bir sanat etkinliği olmasının yanında Gaziantep'in tanıtımına da katkı sağladığını ifade eden GASED yönetim kurulu üyesi ve resim bölümü başkanı Gülay Karslıgil, bu tür etkinlikleri bölgeye yaymak için girişimde bulunduklarını belirtti.

Karslıgil, “Adana AÇS Sanat Galerisi'nde açılan sergi, sanat etkinliklerinin Gaziantep'ten başlayarak tüm Türkiye'ye taşınması noktasında önem taşımaktadır.

Dernek olarak organize ettiğimiz sergiler ve sanat etkinliklerimiz yakın çevre illerimizde devam edecektir. Aynı zamanda bu illerdeki ressamların sergilerinin de Gaziantep'te açılması için girişimlerimiz devam etmektedir“ dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 16:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?