4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Adana’nın yolları taştan...

İlk sınavında, deplasmanda Samsun’u 3 – 2 ile geçen Gaziantep, ikincisinde bu kez tarafsız arenada kapıştığı yeni yetmelerden Sivas’la Adana 5 Ocak’tan sessiz ayrıldı.
Çarşamba akşamki özel Bulgaristan maçında Ay Yıldızlılar’a karşı forma giyen Lazarov, maç boyunca Faruk hocanın en etkili kramponuydu.
Ne var ki Kırmızı Siyahlılar, rakip eldiven Petkoviç’i geçmeyi başaramadı.
Tıpkı Yiğidolar’ın Hasagiç’in ağlarına ulaşamadığı gibi...
Nurullah Sağlam, takımın tüm vebalini sırtlama cesaretinde, umulmadık yenilgilerde cebinde taşıdığı istifasını çıkarıp yönetime sunan bir teknik direktördü.
Geçtiğimiz mevsim bu tür hesap kesim isteklerine tanık olduk.
Ayıntap, yeni sezona Boşnak Hacıbeyoğlu ile başladı.
Faruk Hacibegoviç, ilk hafta Samsun deplasmanında üç farkla öne geçmesinin ardından yediği iki golle panik atak olmasına karşın evine üç puan dönmeyi becerdi.
Bazı takımlar dışarıda daha etkili oynuyor.
Kontracılar tabir edilen bu hızlı forvet – orta alan örgüsüne sahip formalar, evlerine döndüklerinde, deplasmandaki oyun disiplinlerinden ırak düşüyor.
Gaziantep de ilk iki haftanın erken teşhisiyle bu gruba giren ekipler arasında göründü.
Yenilerden Sıvas, komşusu Malatya’yı ağırladığı siftahı 1 – 1’le kapamıştı.
Ne var ki Adana 5 Ocak’taki sınavda iki taraf da garip bir deplasman sendromundaydı.
Bunun sonucunda fazla gol pozisyonun üretilemediği tarafsız saha karşılaşmasının golsüz sonuçlanması o kadar da garipsenmemeli.
İlk 45 dakikada, Hacibegoviç’in her ne kadar “Bu bölümde kötüydük” demesine rağmen gol yollarındaki çok sesliliğin sahibi Antep’ti.
Baklavacılar bu yarıda üç girişimde bulunurken, Yiğidolar’ın gol yaklaşımı 37’de İbrahim’in sıfırdan çıkardığı topa kafayı yapıştıran Mohammed’in dışarı atmasıyla sonuçlandı.
İkinci devrede daha denk bir şov sergilenirken ev sahibi konumundaki Antep, Lazarov’un yönettiği akıllı ataklarda İlhan ve kulübeden gelen Serkan ile Faruk’un son vuruşlarından yararlanamadı.
Uzatmaların sonunda Serkan’ın şık servisinde dörtgen içinde yatarak şutlayan Gökhan’ın spektaküler fotoğrafı da da Petkoviç’in eldivenlerinde eriyen bir anı oldu.
Nevzuhur da ikinci devre yakaladığı gollük 4 girişimi tabelaya aktarmayı beceremedi.
Sonuçta golsüz sınav için ‘eldivenlerin zaferi’ dense yeridir...
Faruk Hacibegiç golsüzlüğü sıcak havaya bağlarken ‘İlk yarıda etkisizdik. İkinci yarıda değişikliklerle toparlandık. Yine de iki ekip de eşitliğe razı bir oyun planını uyguladı. İki haftada 4 puan azımsanacak bir rekolte sayılmamalı’ görüşünü belirtti.
Ligin duayeni 56 yaşındaki Werner Lorant, savunmalarının sağlamlığıyla gurur duyduğun ifade etti.
Fenerbahçe’yi de çalıştıran Alman hoca, açık oynadıkları taktirde kaybedeceklerini iyice etüt ettiklerini belirterek, “Savunmadan tek topta ayağa oynama becerimizi geliştirdiğimiz taktirde kontrataklardan sonuca gidebilme olasılığımız artacaktır” görüşünü savundu.

GAZİANTEPSPOR 0 - 0 SİVASSPOR

13 Ağustos 05 Cumartesi Adana 5 Ocak Stadı 20. 00

Hakemler: Tolga Özkalfa: 7.8, Özgür Çetiner: 8.1, Turan Ökke: 7.7 Gözlemci: Murat Ilgaz)
Gaziantepspor: Kenan Hasagiç *** - Barış Durmaz *** , Bekir İrtegün ** , Erman Güraçar *** , İlhan Özbay *** (65’ Gökhan Güleç **) - Hasan Yurt *** (73’ Şevki Koç *) , Sedat Ağçay ** , Engin Öztonga ** (15’ SARI - 46’ Serkan Atak **) ,
Faruk Bayar *** (54’ SARI) - Zdravko Lazarov *** , Erdal Güneş **
Teknik Direktör: Faruk Hacibegiç

Sivasspor: Michael Petkovic *** - Sergio Fran ** , Hakkı Hocaoğlu ** (28 ‘ SARI), Hayrettin Yerlikaya ** (20’ SARI) , Murat Duman ** - İbrahim Aydemir ** (64’ Hakan Turan *), Musa Kuş *** (71’ SARI) , Hakan Bayraktar ** , Cem Karaca *** (68’ İlhan Ummak *) - Mohammed Ali Kurtuluş ** (74’ SARI) , Anderson ** (46’ Mehmet Yıldız **), ,
Teknik Direktör: Werner Lorant

Cengiz Alpman
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 13:28:28
Güncelleme :18 Ağustos 2005 Perşembe 16:07:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?