6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Adliye sarayı Ağustos'ta tamamlanıyor

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, yapımı hızla devam eden Gaziantep Adliye Sarayı'nın tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi.

Arapoğlu, yaptığı açıklamada, yapımına yaklaşık 2 yıl önce başlanan Gaziantep Adliye Sarayı inşaatının büyük bölümünün tamamlandığını ve oda döşemelerinin hazırlandığını belirtti. Arapoğlu, 7 bin metrekare bina yerleşim alanı bulunan Adliye Sarayı'nın toplam 34 bin metrekare kullanım alanını kapsadığını kaydederek, "Adliye Sarayı inşaatımız tamamlanmak üzere, Ağustos ayı içerisinde taşınma hazırlığı yapıyoruz" dedi.

Adliye Sarayı hizmet binasının yanı sıra İbrahimli Mahallesi'nde de 68 daireden oluşan ve 17 katlı lojman inşaatının da devam ettiğini ifade eden Arapoğlu, "Hizmetlerimiz bunlarla da kalmıyor. Ayrıca Yavuzeli Kapalı Cezaevi'ni Açık Cezaevi haline dönüştürüyoruz. Mahkeme sayılarımızı artırma çalışmalarımız da devam ediyor. Yer ve mekan sorununu ortadan kaldırdığımız zaman hem mahkeme sayılarını artıracağız hem de daha fazla Cumhuriyet Savcısı ile çalışacağız" diye konuştu.

Arapoğlu, Gaziantep'te bulunan cezaevlerindeki doluluk oranının tam kapasiteye yaklaştığına dikkat çekerek, "Tüm Türkiye'de olduğu gibi kentimizdeki cezaevlerinde de yer sorunu yaşıyoruz. Bu sorunun çözümü için bazı alternatifler ürettik.

Getirdiğimiz alternatiflerle şu anda sorunu çözdük. Ancak Gaziantep çok göç alan bir kent. Çok göç aldığı için de suç oranları her geçen gün artıyor. Bu soruna dala kalıcı bir çözüm bulmak için çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Arapoğlu, Gaziantep'e Bölge Mahkemesi kurulması için de girişimlerde bulunduklarını, Gaziantep'e kurulacak Bölge Mahkemesi'nin hem iş yükünü azaltacağını hem de bir çok kişiye istihdam sağlayacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 13:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?