6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Afanou gelmek istiyor

Gaziantepspor Kulübü Asbaşkanı Bilal Çeker, kulübün kuruluşunun 40. yılını kutlayacaklarını belirterek, “40. yılımızda kulübümüze başarılar tattırmak istiyoruz. Çok kaliteli bir ekip kuruyoruz. Her mevki için özenle seçim yapıyoruz, hiçbir masraftan kaçınmıyoruz. Her şey çok güzel olacak” dedi.

Çeker, kulübün olağan kongresini dün başarı ile gerçekleştirdiklerini, ancak kongreye hiçbir protokol mensubunun katılmaması nedeni ile üzüldüklerini belirtti.

Kulübü çok zor şartlar altından alarak bugünlere taşıdıklarını, bu görevi de Gaziantepspor sevdası nedeniyle sürdürmeye kararlı oldukları ifade eden Çeker, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kulüp nerelerden nereye geldi. Kongremizi gerçekleştirdik, güven tazeledik. Yalnızca üzüldüğüm birkaç nokta var. Turkcell Süper Lig'de kenti temsil eden, gerçek bir marka değeri olan Gaziantepspor kulübünün kongresinde protokol masasını boş görmek üzüntü vericiydi. Mazereti olanlara söyleyecek sözümüz yok, ama mazereti olmayanlara ne diyelim. Bizler işimizi gücümüzü bırakıp Gaziantepspor için mesai harcıyoruz. 40 derece sıcakta 564 kişi gelip oyunu kullandı. Onların da aramızda olmasını isterdik. Birlik ve beraberlik görüntüsü vermek isterdik. Dosta düşmana birliktelik ruhunu göstermek isterdik. Gaziantep'te söz sahibi olan büyüklerimizle bu kongreye kol kola çıksak iyi olurdu. Neyse bunlar bizi yıldıramayacak. İyi günler bizi bekliyor, Her şey çok güzel olacak.

Çeker, Gaziantepspor'a üye olan 1034 kişiden 584'nün Gaziantep'in öz evladı olduğunu belirterek, “15 gün içinde Suruç'tan 600 delege yazıldı diyorlar. Ben bu kulüpte ikinci başkanım eğer 15 ayda 100 tane delege yazılmışsa bugün görevimi bırakırım. 1034 delegenin 584'ü Gaziantep'in kendi öz evladıdır. Bu iddialar çok çirkin. burası savaş alanı mı” dedi.

ÇOK KALİTELİ BİR EKİP KURUYORUZ

Çeker, Gaziantepspor altyapısında yetişen daha sonra Fenerbahçe'ye satılan başarılı orta saha oyuncusu Kemal Aslan'ın transferinin tamamlandığını, başkan Kızıl'ın bu oyuncuyu bonservisi ile kırmızı-siyahlı renklere kattığını söyledi.

Hedefin bu sezon üst sıralar olduğunu, 40. kuruluş yılında kulübe başarılar tattırmak istediklerini anlatan Çeker, şunları söyledi:
“Çok kaliteli bir ekip kuruyoruz. Her mevki için özenle seçim yapıyoruz, hiçbir masraftan kaçınmıyoruz. Ne gerekiyorsa o yapılıyor. Kemal'i Fenerbahçe'den kökü ile aldık. O artık Gaziantepspor'un malıdır. Yabancı transferinde ise bu hafta müthiş gelişmeler olabilir. Çok kaliteli oyuncular ile görüşmeler sürüyor. Bir yerli oyuncu daha alabiliriz. 2 tane kesinleşen yabancı var. Bunların isimlerini şu anda açıklamamız çok sakıncalı. Çünkü Gaziantepspor zarar ediyor. Teknik direktörümüz Nurullah Sağlam yönetiminde bu hafta çalışmalara başlıyoruz. Genç oyuncu yetişmiyor diyenlere de bir cevap niteliğinde PAF'tan 5 futbolcumuzu A takıma davet ettik. Bu oyuncular kampta denenecekler, eğer bir pürüz olmazsa ikinci etap İtalya kampına götürülecekler. Yabancı oyuncularımızı İtalya kampına kadar yetiştireceğiz.”

Çeker, eski futbolcuları Afanou'nun tekrar dönmek istediğini, bu transferde küçük detaylar kaldığını belirterek, “Afanou'nun transferi bu hafta netlik kazanacak. Arjantinli oyuncumuz Zurita'nın durumu hocamızın vereceği rapora bağlı. Şu anda Zurita'nın sözleşmesi devam ediyor. Ama illa gideceğim diyorsa da yasal prosedürleri yerine getirir, gider. Diğer bir oyuncumuz Deumi ise Zurih'te evlendi. Sanıyorum eşinden dolayı bir problem var, gelmek istemiyor. Bizim sözleşmeli futbolcumuz olduğu için hiçbir yere gidemez. Hukuki işlem başlatacağız” şeklinde konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 17:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?