6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Afanua krizi çözüldü

Gaziantepspor'da uzun zamandır çözüm bekleyen Afanuo sorunu çözüldü.

Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, Gaziantepspor'un iç huzurunu bozmaya çalışan çevrelerin planlı ve programlı bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Afrika kökenli Fransız defans oyuncusu Kodjo Afanuo krizinin nasıl başladığı hakkında bilgi veren Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, ''Afanuo eşinin rahatsız olduğunu söyledi biz de izin verdik. Eşi iyileşti fakat kulübe dönmedi. Daha sonra bizden yılbaşına kadar resmi izin istedi. Biz de resmi yazı ile birlikte izin verdik. Bizim istediğimiz parayı bulduğu an gidebilecekti. Fakat kendisine kulüp bulamadı. Defalarca çağrıda bulunmamıza rağmen geri de dönmedi. Bunun üzerine biz de kendisi hakkında dava açıp, UEFA ve FİFA'ya başvuruda bulunduk. Dava şimdi bizim lehimize sonuçlanıyor. Dava sonuçlandığı için Afanuo'da tekrar bize geri dönmeye çalışıyor. Afanuo'nun amacı belli, bonservis bedelini ödemeden burdan gitmek istiyor'' diye konuştu.

Afanuo'nun eski yöneticilerden bir isim tarafından bilinçli olarak getirildiğini belirten İbrahim Kızıl, ''Daha önce Gaziantepspor'da yöneticilik yapmış bir isim ve İstanbul'dan bir menajer, bu futbolcuya akıl vermek suretiyle takım içerisindeki huzuru bozmaya çalıştılar. Şimdi de bu futbolcuyu nasıl bedavaya kaçırıp götürürüz hesapları yaptılar. Biz de buna müsade etmedik. Bu oyuncunun hakkı biz de olmak kaydıyla sözleşmesi feshedilmiştir'' ifadelerini kullandı.

Kaba Diawara'nın davasından vazgeçmesine karşılık Afanuo'yu serbest bırakma konusunda anlaşmaya varıldığını ifade eden İbrahim Kızıl, ''Kaba Diawara bize karşı dava açmıştı. Diawara davasından vazgeçsin biz de seni serbest bırakalım demiştik. Kaba Diawara davasından vazgeçti. Biz de Afanuo'yu serbest bıraktık. Zaten Afanuo buraya futbol oynamaya gelmedi. Onun kafasını karıştırıp buraya getiren insanlar vardı. Onlar takımdaki bu güzel havayı bozmak için bu futbolcuyu tamamen art niyetle getirmişlerdi''

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 21:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?