3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Ağar kasket taktı

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, hükümetin, hiçbir kesimin sesine cevap veremediğini ve bocalamaya başladığını söyledi. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin il kongresine katılmak için Gaziantep’e geldi.

Duru Düğün Salonu’nda partililere hitap eden Ağar, hükümete yüklendi. AK Parti’den istifa ederek DYP’ye katılan Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan’a rozetini takan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türk siyasetinde önemli bir dönemin yaşandığını belirterek, "Bugün Türkiye siyasetinde fevkalade önemli bir dönem yaşanıyor. Bu dönemde millet hiçbir dönemde olmadığı kadar ezilmektedir. Bugünkü Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı, kendisini iktidara taşıyan bütün kesimlere ağır bir ihanet içerisindedir. Fakirin, fukaranın, çiftçinin, köylünün, esnafın, işçinin, memurun ve her tarafta bir kabus gibi Türkiye’nin üzerine çökerek işsizin umutlarını kırmıştır. Yük haline getirdiği hayatı, kolaylaştıracak hiçbir tedbire sahip olamamaktadır. Bocalamaya başlamıştır" dedi.

Hükümetin işsizliği önleyemediğini, çiftçiyi ve köylüyü mağdur ettiğini öne süren Ağar, "Bu hükümet çiftçiyi, köylüyü silmiştir. Nerden mi biliyorum? Bu hükümetin tarım bakanı çiftçiye ’Gözünüzü toprak doyursun’ diyecek pervasızlığa sahip bir bakan olarak tarihe geçmiştir. Bu cesareti nereden bulduğunu merak ettiğimizde, başbakanın Erzurum’da yaptığı konuşmadan aldığını görüyoruz. Başbakan da ’Bu millet sizi mi besleyecek?’ demiştir. İçinden çıktıkları milleti hakir gören bir anlayışı şiddetle reddediyoruz. Karşılarında sonuna kadar dikiliceğiz. Bu salondan bir kez daha tekrar tekrarlıyorum; siz çiftçi düşmanısınız, siz köylü düşmanısınız ve siz hak ettiğiniz cevabı en yakın zamanda yapılacak seçimde, sandıkta alacaksınız" diye konuştu.
Ağar, hükümetin Irak krizinde de Türkiye’yi başarı ile temsil edemediğini savunarak, "Irak krizi yanı başımızda gelişirken, bu hükümet olayları kavramaktan, anlamaktan uzakken, bu hükümetin ne olduğunu kavrayanlar askerimizin başına çuval geçirmeye cesaret ettiğinde, başbakan parti kongrelerinde geziyordu. Millet senden onu beklemiyor, bunun hesabını sormanı bekliyor" şeklinde konuştu.

Teşvik Yasası’nın yanlış bir şekilde çıkarıldığını ileri süren DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, tecrübesizlik nedeniyle borsa, faiz ve döviz üçgeninde dönen Türkiye ekonomisinin "Kumar ekonomisine" dönüştüğünü savunarak, şunları söyledi:

"BAĞ-KUR ve SSK’nın çektiği sıkıntılar ortada. ’Hortumculara, soygunculara hesap soracağız’ dediler. Nereye geldikleri ortada. Türkiye’de yanlarında olmayana çeşitli devlet mekanizmalarıyla baskı yapıyorlar. Günün birinde milleti ekonomik açıdan soyanlara hesap sorulacak. Allah Mehmet Ağar olarak bana soyunduğum her işte başarı verdi. Bu iş, giriştiğimiz en şerefli iştir. Sizin desteğiniz, Allah’ın da yardımıyla Türkiye’nin hakkı olan iktidarı mutlaka kuracağız. Gaziantepliler’e ve Türk halkına, birilerinin yedirdiği gibi simit değil, kebap ve et yedireceğiz. İktidar olduğumuzda çiftçimizi, köylümüzü, esnafımızı ezdirmeyeceğiz. Sizin soramadığınız bütün hesapları sormak için iktidara geleceğiz."
Ağar, daha sonra karayoluyla Adana’ya gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 18:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?