6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Ağız Sağlığı Sözde Kalmasın' eylemi

Gaziantepli diş hekimleri, diş hastalıklarının tedavisinde vatandaşların özel muayenehanelerden faydalanabilmeleri ve diş hastalıklarının önemine dikkat çekmek için eylem yaptı.

Atatürk Anıtı önünde, 'Ağız Sağlığı Sözde Kalmasın' adı altında gerçekleştirilen eyleme; Gaziantep Diş Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Fehmi Batur, Gaziantep Diş Hekimleri Odası'na bağlı üyeler, CHP Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen ve Genel İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Nihat Bencan katıldı.

Diş hekimleri adına basın açıklaması yapan Gaziantep Diş Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Fehmi Batur, ''Halkımızın diş ve diş eti hastalıkları sadece kamu sağlık kurumlarında çözülemeyecek kadar büyük boyuttadır. Resmi sağlık kurumlarında çalışan diş hekimleri ile vatandaşlarımızın ağız ve diş sağlığı hizmetlerine olan talebinin karşılanması mümkün değildir. Çünkü Sağlık Bakanlığı'nın istihdam ettiği diş hekimi sayısı 5 bin 500 civarındadır. Bu yetersizlikten dolayı, kamuda hastalara aylar sonrasına randevu verilmektedir. Türkiye'de toplumun diş ve dişeti hastalıklarının tedavisine olan ihtiyacını, kamu ve özelde çalışan tüm diş hekimleri ancak 34 yılda çözebilecektir. Ülkemizin bu acı gerçeğine rağmen Sağlık Bakanlığı ağız ve diş sağlığı konusunda 'tek hizmet sunucu olma ısrarını' sürdürmektedir'' dedi.

Vatandaşların özel muayenehanelerden de faydalanabilmesi için gerekli olan yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini belirten Ahmet Fehmi Batur, ''Hem diş hekimlerimizin boş oturmalarının önüne geçilmesi hem de halkımızın ağız ve diş sağlığı hizmetini diğer sağlık sorunlarında olduğu gibi serbestçe istediği yerden satın alabilmesi için gerekli düzenlemeler hemen yapılmalıdır'' diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 17:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?