4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Ahır yıkımında arbede

Gaziantep’te 74 ahırın yıkımı sırasında gergin anlar yaşandı. 3 yıl önce boşaltılması için tebliğ yapılmasına rağmen ahırlarını boşaltmayan mülk sahipleri, yıkım ekibine engel olmaya çalıştı. Sahipleri, ahırları yıkılınca keçi sürüsünü yıkım alanına sürdü.

Hıfzısıhha Kurulu tarafından 3 yıl önce sağlık sebebiyle şehir içinden kaldırılması gerektiği belirtilerek yıkılmasına karar verilen Ulaş Mahallesi’ndeki 74 ahırın yıkımı için Şahinbey Belediyesi bugün harekete geçti. Yıkım ekipleri ve zabıta ekipleri, yıkım bölgesine sabahın erken saatinde geldi. Yıkım ekibi, ahır sahiplerinin ve ailelerinin engeliyle karşılaşınca, polisten yardım istedi. Yıkım ekibine direnen ahır sahipleri, hükümete ve belediyeye tepki gösterdi. Yıkım bölgesine çok sayıda çevik kuvvet polisi ve ambulans sevk edildi. Yıkım ekibiyle ahır sahipleri arasında yaşanan tartışma gerginliğe yol açınca polis engel olmaya çalıştı.

Polisin olay yerine gelmesiyle rahat çalışma imkanı bulan yıkım ekibi, iş makineleriyle ahırları tek tek yıkmaya başladı. Önceden tebliğ edilmesine rağmen bazı ahır sahiplerinin, ahırları boşaltmadığı görüldü. Ahırı yıkılan bir kişi ise yıkım bölgesine keçi sürüsünü sürerek, "Bu hayvanları nereye koyacağım. Biz üreten kişileriz. Ne istiyorlar bizden. Etinden ve sütünden faydalandığımız bu hayvanların artık bir barınağı yok" diye tepkisini dile getirdi.
Bazı ahır sahipleri ise yıkım sonrasında enkazdaki işe yarayabilecek demir ve inşaat malzemelerini topladı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 15:20:38
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 12:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?