6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Akademik laboratuvar gibi

Çoklu Zeka Kuramı temelli eğitim yapan, Özel Sanko Okulları, 8 olan Çoklu Zeka Kuramı uygulamalarından 7’sini projelendirerek, ‘’Dünyada Yaşayan Kuramcılar’’ konferansına gönderdi.

Özel Sanko Okulları, uyguladığı ve bir çoğunda öncü olduğu eğitim programları ile Türk Milli Eğitimi içerisindeki ayrıcalıklı konumunu pekiştiriyor.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, insan zekasının 8 farklı alana ayrılması ve her insanda bu zeka alanlarının farklı olması temel hipotezine dayalı Çoklu Zeka Kuramı’nın temel kurucusu Howard Gardner’in, 23-24 Mayıs 2009 tarihlerinde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde düzenlenecek “Dünyada Yaşayan Kuramcılar” konulu konferansa katılacağını söyledi. Gardner’in ilk kez Türkiye’ye geleceğini belirten Köylüoğlu, şöyle devam etti:

‘’Türkiye’nin seçkin akademisyenlerinin katılımıyla gerçekleşecek sempozyuma Özel Sanko Okulları, Çoklu Zeka uygulamalarından 7’sini projelendirerek gönderdi. Sunulan 7 projenin devlet üniversitesi tarafından kabul edilmesi, Özel Sanko Okulları’nın akademik bir laboratuvar gibi çalıştığını gösteriyor.

Her biri özgün çalışma olan ve tamamen öğretmenlerin çabalarıyla hazırlanan Duygu Panosu, İlköğretim 1. sınıf Öğrencilerinin Çoklu Zeka Profillerinin ilk Okuma Yazmaya Etkisi, Matematik Öğretiminde Materyallerin Kullanımının Kavramsal Anlamaya Etkileri, Öğrencilerin Algı Tercihlerine Göre Materyal ve Etkinlik Tasarımı, İlköğretimde Gelişimsel Rehberlik Çalışmalarının Disiplinlerarası İşbirliği ve Çoklu Zeka Uygulaması, Matematik Öğretiminde Anlamayı Kolaylaştıracak Materyallerin Tasarımı, İlköğretim 6. sınıf Matematik Dersi Olasılık Konusunun Çoklu Zeka Kuramı ile Öğretiminin Öğrenme Başarısına Etkisi, başlıklı projeler, sempozyumda akademik dünyanın ilgisine sunulacak.’’

Köylüoğlu, ‘’Paylaşılmayan bilginin değeri yoktur’’ anlayışı ile şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bilgi ve tecrübelerini Türk Milli Eğitimi’nin değerlendirmesine sunacaklarını, sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 10:26:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?