4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Akıllı sınıfta dersler başladı

Türkiye'de ilk kez 7 ilde uygulanan telekonferans sistemiyle oluşturulan akılı sınıflar, Gaziantepli öğrencilerin büyük beğenisini topluyor.
 
Ankara, İstanbul, Gaziantep, Antalya, Van, Trabzon ve İzmir'de bulunan endüstri meslek liselerinin ortaklaşa kullandığı "akıllı sınıflar", öğrencilerin büyük beğenisini topladı. 

Ankara'da işlenen derslere katılan Gaziantepli öğrenciler, ders veren öğretmene soru sorma fırsatı da buluyor. 30 kişilik sınıfta ders gören öğrencilerden Oktay Kesken, uygulamanın kendilerine faydalı olduğunu belirterek, "Okulumuza getirilen bu sistem sayesinde dersleri geniş bir ortamda almamızı sağlıyor. Anlatım konusunda uzman olan öğretmenlerin verdiği dersler sınıfta bulunan tüm arkadaşlarım tarafından ilgiyle izleniyor. Takıldığımız konularda da söz alarak öğretmene soru sora biliyoruz. Bu sayede en iyi dersi alarak daha verimli olmaya çalışacağız" dedi. 

Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Abdulkadir Kalyanci ise sistemin okullarına getirilmesi konusunda emeği geçen herkese teşekkür etti. Kalyanci, "Akılı sınıf sayesinde bilgilerin paylaşımı kolaylaşmıştır. Şuana kadar matematik ve edebiyat dersleri gören öğrencilerimizde bu uygulamadan memnun. Her geçen gün ders sayısı artacak ve öğrencilerimiz bu hizmetten en iyi şekilde faydalanacaktır. Eğitimde büyük atılımlar yapılan ülkemize bu hizmetinde getirilmesi hepimizi mutlu etmiştir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2007 Çarşamba 17:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?