6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Akkent koruluğu tamamlanıyor

Şahinbey Belediyesi tarafından Karataş bölgesinde 2 yıl önce ağaçlandırması tamamlanan 130 dönümlük Akkent Koruluğu'nda yürüyüş yolları, meydanlar ve çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor.


Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, "Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana yeşil alan çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Akkent Koruluğu da bu çalışmalardan biri oldu. Yakın zamanda halkımızın hizmetine girecek olan Akkent Koruluğu, bölge halkının yeşil ihtiyacını karşılayacak" dedi.


Yıllardır yeşile hasret olan Şahinbey'de son 4 yılda yapılan çalışmalarla köklü bir değişimin yaşandığını kaydeden Başkan Can, yeşil alan çalışmalarına bir yenisini daha eklediklerini söyledi. Akkent Koruluğu'nda 2 yıl önce ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığını hatırlatan Başkan Can, 130 bin metrekarelik Akkent Koruluğu'nda yürüyüş yolları, meydanlar ve çevre düzenlemesinin hızlı bir şekilde yapımının devam ettiğini belirtti.


Karataş'ın doğu bölgesinde 100 metre eninde ve bin 300 metre uzunluğunda olan koruluğun bölgenin yeşil alan ihtiyacını karşılayacağını belirten Can, Akkent Koruluğu'nda çocuk oyun alanları ve aydınlatma çalışmaları da tamamlandığında modern bir park olacağını ve yakın zamanda halkın hizmetine sunulacağını ifade etti.

..
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 15:43:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?