6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

AKP'den değerlendirme toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gaziantep il teşkilatı tarafından düzenlenen değerlendirme toplantısında yapılan hizmetler ele alındı.

Royal Otel'de düzenlenen toplantıya, AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Şahinbey Belediye Başkan Vekili Mehmet Haz, milletvekilleri Fatma Şahin, Mehmet Erdoğan, Özlem Müftüoğlu, Halil Mazıcıoğlu ve Mahmut Durdu ile teşkilat yöneticileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu, önümüzdeki dönemde yapılacak olan seçim için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Bizim AK Parti olarak tek gayemiz Haktan yana olmak, halkın yanında olmaktır. Milletimiz artık her şeyin farkındadır. Biz de onun için hep daha ileriye diyoruz. Bazen hakkımızda yazılar çıkıyor. Ancak biz işimize bakıyoruz. Biz yapılan her doğru işin arkasındayız. Bundan önceki seçimlerde halkımız teveccühünü bizden yana gösterdi. Bu emanete layık olmak, halkımıza hizmet etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Toplantıda daha sonra söz alan AK Parti Gaziantep milletvekili Fatma Şahin de, Gaziantep'e 2 özel üniversitenin kurulacağı müjdesi ile sözlerine başladı. Geçen süre içerisinde Meclis'te birçok sözlü ve yazılı önerge verdiklerini kaydeden Şahin, "Özellikle sağlıkta ve sosyal güvenlikte çok önemli işler yaptık. İşsizlikle mücadelemiz sürüyor. İnsanlarımızın yaşam kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Göç halen şehirlerimiz için büyük sorun oluşturuyor. Göçü, yönetmemiz lazım. Devlet-millet kaynaşmasını sağlayarak, ayakları yere basan bir iktidar olarak çalışıyoruz. Türkiye'yi dünyada, Gaziantep'i de Türkiye'de cazibe merkezi haline getirmek için uğraşıyoruz. Gaziantep'te eğitimdeki durum hiç de istenilen bir seviyede değil. 6 yıldır eğitimdeki makası kapatmaya çalışıyoruz. Eğitimde bulunduğumuz konum bizim canımızı acıtıyor" diye konuştu.

AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan ise, seçim çalışmaları süresince gezdikleri bölgelerde en büyük sorunu yol, su ve elektrik olarak tespit ettiklerini ifade etti.

Bunun yanında Gaziantep'te eğitimin zaten başlı başına büyük bir sorun olduğunu dile getiren Erdoğan, "İktidara geldiğimiz günden itibaren tespit ettiğimiz sorunları bir bir çözmeye çalışıyoruz. Yol, su ve elektrik sorunlarının büyük bölümü çözüldü. Eğitimde de büyük bir çalışma içerisindeyiz. Bu yıl kentimize 500 derslik kazandıracağız. Kentimizi eğitimde önemli bir yere getireceğiz. Bu yıl yaşanan kuraklığın olumsuz etkilerini gidermek için çiftçimize destek sağladık. GAP Eylem Planı'na dahil edilen Gaziantep'te kuraklığın olumsuz etkileri giderilecek" şeklinde konuştu.

Erdoğan, sağlık konusunda Gaziantep'te 3 önemli hedef belirlediklerini ve bu hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gaziantep'te AMATEM kurulması için çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmaların en geç 2 yıl sonunda tamamlanacağını düşünüyorum. Ayrıca kentimize kurulması planlanan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yer arayışlarımız sürüyor. Önümüzdeki günlerde bu hastanenin kurulması için de yapılan çalışmaların sonuçlanacağını tahmin ediyorum. Buradan size bir müjde de vermek istiyorum. Türkiye'de ilk defa 7 ilde uygulanacak olan Sağlık Kompleksi projesini Gaziantep'te başlatıyoruz. Bu komplekste ambulans helikoptere kadar bulunacak. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. Biz de milletvekilleri olarak bu işin takibini yapacağız."

Toplantıda daha sonra söz alan milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Özlem Müftüoğlu ve Mahmut Durdu da iktidarları döneminde yapılan hizmetleri anlattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise, yapımı devam eden 3 yeni köprülü kavşağın bu ay hizmete açılacağını, Fevzi Çakmak Bulvarı'nı Organize Sanayi Bölgesi'ne ve otogara bağlayan bulvarların tamamlandığını, bu yolun hizmete açılmasıyla otogara 3 dakikada gidilebileceğini söyledi. Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı da, asfaltsız yol bırakmadıklarını, yeni bağlanan köyler dahil en ücra noktalara kadar tüm belediye hizmetlerini ulaştırdıklarını, kendilerinden önceki tüm dönemlerde 80 park yapıldığını, 4.5 yılda ise 130 park yaptıklarını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 11:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?