6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

AKP'li belediyeden cinsel hat savunması

SAYIŞTAY denetçileri tarafından belediyeye ait GSM telefonlarından cinsel sohbet hatlarını aradıkları gerekçesiyle zimmet çıkarılan Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nin AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Uludağ, telefon görüşmesini kendisinin değil, işten çıkartılan bir işçinin yaptığını ileri sürdü.

İddiaya göre, belediyenin 2004 hesaplarını inceleyen Sayıştay 14'üncü Grup Şefi Uzman denetçi Kemal Koyuncuoğlu ve Uzman Denetçi Kemal Güvenç, belediyeye ait GSM'lerden çok sayıda cinsel sohbet hattının arandığını, ganyan bayilerinin aranıp ganyan oynandığını, videolu chat yapıldığını belirlemişti. Konuyla ilgili haberlerin basında yer almasından sonra AKP Gaziantep İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen AKP'li Uludağ, Sayıştay denetçisinin şüphe üzerine inceleme yaptığını ve haberlerde yer alan konularla ilgili olarak kendilerinden savunma istendiğini söyledi. Uludağ, "Biz savunmamızı yaptık ve istenilen tüm sorulara cevabımızı verdik. Zaten Sayıştay denetçisi de şüphe üzerine inceleme gereği duymuştu" dedi.

Uludağ, belediyeye ait GSM telefonlarından 900'lü hatların aranması, lojmanda kullandığı ev telefonunun belediye bütçesinden ödenmesi, ganyan bayilerinin aranıp at yarışı oynanması ve belediye bütçesinden personele yemek vermesinin Sayıştay denetçisi tarafından rapor edilip zimmet çıkartılmasını işten çıkartılan bir belediye işçisinin yaptığını belirlediklerini ileri sürdü. Bu konunun dünya basınına yansıdığını ve İngiltere'den tanıdıklarının kendisini arayarak konu hakkında bilgi aldıklarını kaydeden Uludağ, "2004 yılında olan bir olayın bu kadar abartılmasını ve böylesine gündeme oturmasına bir anlam veremedim. Olayın üzerinden 4 yıl geçmiş, sanki yeni olmuş gibi yansıtılıyor. Telefon konuşmaları ve habere konu olan telefon görüşmeleri ile benim bir alakam yok. Ancak lojmanda kullandığımız telefonun belediye bütçesinden ödenmesi ve işçilere yemek verilmesi yasal bir durum" diye konuştu.

Uludağ sözlerini şöyle tamamladı: "Belediyeye ait GSM telefonundan 'fanfirifon' isimli bir hat arandığını belirledik. Bu hattı arayan da belediyede çalışan şirket işçisi. Biz bu arkadaşımızın işine derhal son verdik. Konuşma bedeli olarak da 273 YTL'yi tahsil ettik. Konuyla ilgili belgeler sayıştaya gönderilmiş olup haberlerde iddia edildiği gibi herhangi bir zimmet söz konusu değildir."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 09:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?