6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

AKP'liler sandık başına gitti

Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil, Şahinbey ve 7 ilçe belediye başkanlığı seçimleri için temayül yoklaması yapıldı.

Yerel seçim öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Gaziantep'te de yapılması istenen temayül yoklaması için, Ak Partili delegeler bu gün sandık başına gitti. Kalender Plaza'da düzenlenen temayül yoklamasının başkanlığını Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç yaparken, törene Samsun Miletvekili Cemal Yılmaz Demir, AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can'ın yanı sıra diğer ilçe ve belde belediye başkanları ve Ak Partili delegeler katıldı.

Oy kullanma işlemi öncesinde Ak Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ve Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can el ele tutuşarak partilileri selamladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu, temayül yoklamasının hayırlı olmasını temenni ederek, "Her şey Türkiye için" dedi.

Daha sonra Başkan Eruslu ilk oyu kullanarak sandığa attı. Gaziantep'te ve 11 Büyükşehir Belediyesi'nde tamamlanacak olan oylama sonrası sonuçlar bir rapor haline getirilerek, Başbakan Erdoğan'a sunulacak. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Perşembe günü toplanarak temayül yoklamalarını değerlendirecek. 12 büyükşehirde temayül yoklamasının yanı sıra, Başbakan Erdoğan'ın ayrıca, anketler ve 12 ilin milletvekillerinin de görüşünü alacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 13:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?