6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

AKP'yi kapatma davasına tepki

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Sadullah Tayşi, AK Parti'ye açılan dava ile birlikte ülkenin dünyadaki imaj ve itibarının zedelendiğini söyledi.

Tayşi, dernek binasında yaptığı açıklamada, bu girişimlerin Türkiye'de halkın iradesine yönelik yapıldığını belirtti. Tayşi, "Bu girişim demokratik kazanımlara, hukukun üstünlüğüne, ekonomiye, huzur ve istikrara, ülkemizin dünyadaki imaj ve itibarına zarar vermiştir. Hukuk sistemi özenle korunmalı, siyasi mücadelelere araç edilmemelidir. Türkiye dünyanın 17. büyük ekonomisine sahiptir. Doğrudan yabancı yatırım çeken ilk 5 ülke içerisinde yer alan ülkemiz, diğer ülkelerle her alanda başarılı bir şekilde rekabet edebilecek düzeye gelmiştir. AB ile katılım müzakerelerinin yürütüldüğü, uluslararası ekonomide çekim cazibe ve istikrar merkezi olan ekonomimizin kaderi ile oynama keyfiliğini göstermek ülkemize yapılan haksızlıktır" dedi.

Büyüyen ve gelişen Türkiye'de bu gibi olayların ekonomiye büyük zararlar vereceğini kaydeden Tayşi, "Dünya ekonomisinin büyük bir çalkantı ve belirsizlik içinde olduğu şu ortamda iç ve dış yatırımlar, üretim, tüketim, istihdam, döviz ve para piyasaları dengesini tehlikeye atacak, halkın refahını ve ekonominin istikrarını bozabilecek girişimleri tasvip etmiyoruz. Cumhurbaşkanı'na siyaset yasağı getirilmesi istenmiştir. Görevinin başında olan bir Cumhurbaşkanı için böyle bir talepte bulunmak Türkiye'nin devlet geleneklerine aykırıdır. Aynı zamanda cumhurbaşkanlığı makamının saygınlığına ve devletimizin itibarına gölge düşürecektir" diye konuştu.

Şiddet ve terörü teşvik etmeyen hiçbir partinin kapatılmaması gerektiğini savunan Tayşi, "Siyasi partilerin açılma ve kapatılma yeri halkın vicdanı ve iradesidir. Rekabet alanı seçimler ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Türkiye'nin demokratikleşme ve ekonomik gelişme sürecini ilerletmesi, dünya ile rekabet etmesi, dünyada itibarlı bir devlet olarak kabul görmesi ancak huzur ve istikrarını koruyabilmesi ile mümkün olacaktır" açıklamasını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 11:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?