6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

AKUT'tan başkan Güzelbey'e plaket

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e, kendilerine tahsis edilen arazi için teşekkür ziyaretinde bulundu.

Güzelbey'e teşekkür ziyaretinde bir konuşma yapan Nasuh Mahruki, "Mayıs ayı sonunda Gaziantep'te oluşumumuzu tamamlayıp açılışımızı yapmayı planlıyoruz. Şu an AKUT Türkiye genelinde 14 ilde aktif olarak çalışıyor, 2008 yılının sonunda 4 yeni bölgede şubemizi açarak toplam 18 şubeye ulaşmayı planlıyoruz. Sizden buradaki oluşumumuza maddi ve manevi anlamda destek olmanızı istiyoruz, bize tahsis etmiş olduğunuz arsanın yapılanması, çevre düzenlemesi, malzeme tahsisi gibi konularda destek olursanız çok mutlu oluruz. Biz gönüllülük esasına dayalı bir dernek olduğumuz için bu yapılanmayı kendi imkanlarımızla karşılayamıyoruz. Bu konuda maddi ve manevi desteklerinizi bekliyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise belediyelerin görevinin sadece alt yapı, yol, kaldırım yapmak olmadığını, ülkemizde gerçekleşen sosyal oluşumlara da destek vermesi gerektiğini söyledi. Güzelbey, "Gönüllülük esasına dayanan çalışmaları her zaman takdirle karşıladık. Bildiğiniz gibi hekimlik yaşamımda bende gönüllü olarak Bingöl ve Marmara depremlerinde görev aldım. Allah bizlere o günleri bir daha yaşatmasın. O ortamı yaşayan bir insan ancak AKUT ve aynı misyonu taşıyan oluşumların önemini daha iyi anlayabilir. Bu nedenden ötürü bizim AKUT'a vereceğimiz tüm destekler geleceğe bir yatırımdır" dedi.

Ziyaret sonunda Mahruki tarafından Başkan Güzelbey'e desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 11:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?