1
Mayıs
2024
Çarşamba
GAZİANTEP

Al oyunu kendine sakla

Erdoğan, ''Bu ülkede dayanışmanın sigortasıyız. Kürt sorunu diye birşey tanımıyorum'' dedi. Suriye'deki rejimi eleştiren Erdoğan, ''Fetih Suriye halkı için yakındır'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Beşler Grub'a ait nişasta ve yem fabrikasının açılışında, bu tür açılışları gördükçe gururlandıklarını, istihdam kapıları açıldıkça heyecanlarının da arttığını söyledi.

Erdoğan, milletin temsilcileri olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

''Biz bu bu ülkede birliğin, beraberliğin dayanışmanın sigortasıyız. Böyle bu yola çıktık. Spekülasyonlara prim vermedik. Bundan sonrada vermeyeceğiz. Bu ülkede ulusalcı geçinenler önümüzü kesmeye çalıştılar, kesemediler, kesemeyecekler. Ulusalcıların uzantısı olmaya aday olanlar bizden bir şey beklemesin, bulamayacaklar. Bunu da özellikle söylüyorum. Biz milletin temsilcisiyiz. Bizim rotamızı siz çizdiniz, bu yolda da yürümeye devam edeceğiz.''

Oy senin olsun

Bu arada, açılış töreninde bir kişinin ''Şubat'ta atama yoksa oy da yok'' sözüne karşılık, Başbakan Erdoğan, ''Kusura bakmayın, bir şey söylediysek, ne söylediysek o olur, başkası olmaz. Sağ ol, o oy senin olsun. Biz öyle spekülasyonlara girmeyiz. Al onu kendine sakla. Tamam kendine sakla. Sen vermen gereken yere ver. Bize kimin oy vereceği belli, bak burada görüyorsun. Sen kendine sakla'' diye konuştu.

Fetih Suriye halkı için yakın
Erdoğan, daha sonra Nizip'te Cumhuriyet Meydanı'nda Başbakanlık otobüsünün üzerinden vatandaşlara hitap etti. Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Suriye halkı bir zulme karşı direniyor, Suriye halkı haklarını elinden alan bir diktatöre karşı haklarını geri alma mücadelesini veriyor. Suriye halkı insanca yaşamanın, barışı her yerde, her şartta yaşamanın özlemi içerisinde. Bu özlemi duyanlara terörist muamelesi yapmak, onları terörist olarak görmek hiçbir izahı olmayan yaklaşım tarzıdır.

Bunun için bu rejim lanetlenesi bir rejimdir. Merak etmeyin, zulm ile abad olunmaz. Fetih Suriye halkı için yakındır, ben bunu görüyorum. Hiçbir zaman zalimler o koltuklarda ilelebet kalamadılar. Bu, babasını geçti. Babası Hama'da, Humus'ta zulmetti, 30 bin insanını, Müslümanı öldürdü. Bu ise şu an itibarıyla 60 bin Suriyeli kardeşimizi öldürdü; çocuk, kadın, yaşlı acımaksızın. Mültecilerin sayısı şu anda 600 bini aştı. Bununla ayakta durması mümkün mü? Gidecektir; bunu görüyorum ve Allah'ın yardımı yakındır. Hiç endişe etmeyin.''

Kürtçülüğü reddediyorum

Başbakan Erdoğan, ''Tutturmuşlar bir şey; 'Kürt sorunu'. Ben Kürt sorunu diye bir şey tanımıyorum'' diyerek şöyle devam etti:
''Kürt kardeşimin sorununa evet, Kürtçülüğe hayır. Kürt kardeşimi seviyorum ama Kürtçülüğü reddediyorum. Çünkü biz ret politikalarına 'hayır' dedik, inkar politikalarına 'hayır' dedik, asimilasyona 'hayır' dedik, tüm yaradılanları yaradandan ötürü sevdik. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında toplandık, yola böyle devam edeceğiz. 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarında bayrağımıza alternatif üretmek isteyenler, karşılarında AK Parti iktidarını bulurlar''

İslahiye'ye selam gönderdi

Suriyeli kardeşlerini Nizipli kardeşlerine emanet ettiğini de ifade eden Erdoğan, İslahiye'ye yoğun sis nedeniyle gidemediğini, buradaki programı Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in gerçekleştirdiğini aktardı. Erdoğan, Nizip'ten İslahiye'ye de selam gönderdi ve bir sonraki Gaziantep ziyaretinde buraya da gideceğini söyledi.  

AA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2013 Pazar 15:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?