5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Alman büyükelçi Cuntz Gaziantep'te

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, Gaziantep'in, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınmasında önemli bir model olduğunu söyledi. 

İnceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Cuntz, Almanya'nın Gaziantep Fahri Konsolosu Birol Güngör ile birlikte Vali Süleyman Kamçı'yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Cuntz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir iline geldiğini, Gaziantep'in, bölgesinde sürekli gelişen büyük bir metropol kent olduğunu belirtti. Gaziantep'in önemli bir sanayi ve ticaret kenti olduğunu vurgulayan Cuntz, kentin, sanayi ve ticaret alanında son yıllarda yapmış olduğu atağı takdirle karşıladıklarını, bu modelin özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki iller için örnek alınması gerektiğini ifade etti. Kentte yatırım yapan birçok Alman firması bulunduğuna dikkat çeken Cuntz, ''Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınmasında önemli bir modeldir. Alman şirketlerinin Gaziantep'te bulunmalarından dolayı çok mutluyum. Alman firmalarının kalıcı yatırımlar kadar baraj yapımı gibi büyük projelerde görev almaları da çok önemli'' diye konuştu. 

Vali Süleyman Kamçı da, Gaziantep'e ilk kez gelen Büyükelçi Cuntz'ı ağırlamaktan mutlu olduğunu, iki ülke arasında var olan siyasi ve ticari ilişkilerin artması için iki ülke yöneticilerinin daha fazla gayret sarf etmesi gerektiğini kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 16:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?