3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Alman elçiden sıcak mesaj

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde görevli Elçi Jorg Metger, Türkiye’nin AB’ye tam üye olmasının, Almanya’daki 2.5 milyon Türk’ün entegrasyonunu da kolaylaştıracağını söyledi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Gaziantep’e gelen Ankara Büyükelçiliği’nde görevli Elçi Jorg Metger, Ticaret Odası Restaurant’ta basın mensuplarıyla biraraya gelerek sohbet etti. Elçi Metger, Türkiye-Almanya ilişkilerinin tarihinin en iyi dönemlerini yaşadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Üst düzey politikacılarımız çok iyi anlaşıyor. İki ülke ve ekonomisi yararına önemli görüşmeler yapılıyor. Türkiye’nin AB’ye tam üye olmasını destekliyoruz. Türkiye, tam üye olmak durumundadır. Böylece geçmişte Türkiye’ye verilen sözü yerine getirmiş olacağız."

Bölgesinde istikrarlı bir Türkiye’nin, AB için de önemli olduğunu belirten Metger, "Türkiye’nin AB’ye üye olması Almanya’daki 2.5 milyon Türk’ün entegrasyonunu da kolaylaştıracaktır. Genç ve dinamik bir nüfusa sahip olması büyük avantajdır. Müzakerelerin başarıyla sonuçlanacağına inanıyorum" dedi.

Metger, Almanya vizelerinde artık randevulu sisteme geçildiğini, eskisi gibi büyük yığılma ve kuyrukların olmadığını ifade ederek, "Vize işlemlerinde en önemli sıkıntımız eksik ve sahte evrak verilmesidir. Bu oran yüzde 30’ları buluyor. Ayrıca bir kişi vize almaya gelirken, beraberinde adeta tüm ailesini getiriyor. Bu da yersiz bir kalabalığa yol açmaktadır. Randevulu sistemle günde 300-400 kişiyle vize görüşmesi yapıyoruz. Yaz aylarında bu rakam 500’leri bulacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 20:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?