6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Alman heyetten GTO'ya ziyaret

Türk-Alman Kültür Cemiyeti’nin organizasyonu ile Türkiye’de bulunan ve Almanya’nın Freiberg Belediye Başkanı Dirk Schaible başkanlığındaki 10 kişilik Alman İşadamı Heyeti, Gaziantep Ticaret Odası’nı (GTO) ziyaret etti.

GTO Başkan Vekili Ünal Özdil ile bir araya gelen heyete, kentin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı ile ilgili bilgiler verilirken, iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde de bulunuldu. Ziyarette konuşan GTO Başkan Vekili Ünal Özdil, Alman işadamlarını GTO’ da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Almanya ile tarihten gelen bir dostluğumuz var. Dolayısıyla dostlarımızı kentimizde görmekten ve onları Odamızda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Özdil, 1960’lı yıllarda çok sayıda Türk’ün Almanya’ya işçi olarak gittiğini ve aradan geçen yıllar içerisinde entegrasyonunu tamamlayarak burada istihdam meydana getiren, üretime katkı sağlayan insanlar haline geldiklerini de dile getirdi. Almanya ile Türkiye’nin önemli iki ticari partner oluşlarına da dikkat çeken GTO Başkan Vekili Ünal Özdil, şunları söyledi:

“Ülkemiz ihracatının yüzde 60’tan fazlasını AB ülkelerine gerçekleştirmekte. Burada en büyük pay da yine Almanya’ya aittir. Ancak, iki ülke arasındaki ticarete baktığımızda, üzülerek ifade etmeliyim ki, aleyhimize bir durum söz konusu. Biz ekonomik ilişkilerin dostlukları geliştirdiğine inanıyoruz. Almanya’nın ithalatında Türkiye’yi biraz daha yakından gözetmesini bekliyoruz. Böylelikle iki ülke arasındaki ticari denge normal seviyelere ulaşacaktır.”

Freiberg Belediye Başkanı Dirk Schaible de konuşmasında, Freiberg kenti olarak Hatay’ın Erzin İlçesi ile ‘Kardeş Şehir’ protokolü imzaladıklarını ve Türk işadamları ile yürütülebilecek işbirliği olanaklarını araştırdıklarını belirterek, “Türkleri her zaman kendimize dost olarak gördük. Sayın Başkanın da belirttiği gibi iki ülke arasında geçmişten gelen sağlam bir dostluk bağımız var. Bu olumlu tabloya her anlamda katkı sunma ve işbirliğini yoğunlaştırma gayreti içerisindeyiz” dedi.

Konuşmaların ardından GTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ünal Özdil ve Freiberg Belediye Başkanı Dirk Schaible günün anısına karşılıklı olarak birbirlerine hediye takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 18:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?