4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Alman İşadamları GSO'da

Almanya Yakın ve Orta Doğu Derneği üyesi 19 iş adamı, çeşitli ziyaretler ve Türkiye - Almanya İş Forumu toplantısına katılmak üzere Gaziantep’e geldi.

Almanya Yakın ve Orta Doğu Derneği üyesi 19 iş adamından oluşan heyet, Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret etti. GSO Başkan Yardımcısı Mehmet Özmen, Almanya ve Gaziantepli iş adamlarını biraraya getirerek, iş birliğinin alt yapısını oluşturacaklarını belirterek, "Gaziantep, stratejik açıdan önemli bir kenttir. Bu önemi bilen yabancı iş adamları kentimizi ziyaret ederek, iş birliği imkanlarını araştırmaya başladı. Almanya ile yürütülecek iş birliği iki ülkenin yararına olacaktır" dedi.

Almanya’ya, Gaziantep’ten yapılan ihracat 2000 yılında 27 milyon dolar iken, 2004 yılında 77 milyon dolara çıktığını kaydeden Özmen, "Üretim teknolojisini yakından takip eden bir sanayimiz var. Serbet Bölge de yabancı yatırımcılar için bürokrasi ve verigiden arındırıldı. Serbest Bölge, yabancı yatırımlar için bulabileceğiniz en ideal ortamdır" diye konuştu.

Alman heyetinin Başkanı Dr. Ing Joachim Knüpfer ise, Türk - Alman iş birliğinin uzun yıllardır pozitif bir seyir izlediğini ifade ederek, "Alman heyeti olarak sadece İstanbul ve İzmir’in önemini değil, Gaziantep’in de önemini vurgulamak istedik. Bunu farkettik ve keşfettik. Heyetimizde iki grup iş adamı bulunmaktadır. Birisi daha fazla mühendislik, mimarlık, danışmanlık sektöründe yer alıyor. Türk iş partnerleri bularak, daha çok alt yapı, sulama gibi projelerde birlikte iş yapmak istemekdedir. İkinci grup sanayi,gıda ve makina sektöründen oluşmaktadır. Her iki grup da Gaziantep’te kendilerine Türk partnerler aramaktadır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 15:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?