4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Alman öğrenciler gitmek istemiyor

Gaziantep Kolej Vakfı öğrencilerinin kardeş okul olarak seçtikleri Almanya’nın Villingen kentindeki Romausriug Okulu öğrencilerinden oluşan 15 kişilik öğrenci grubu, Gaziantep’te misafir ediliyor.

Gaziantep’in tarihi ve turistik yerlerini gezecek olan öğrenci grubu, Kolej Vakfı öğrencilerinin evlerinde misafir edilerek Türk toplumunun hayat tarzı ve gelenekleri hakkında bilgilendirilecek. 15 kişilik Alman öğrenci grubu, 10 günlük Gaziantep ziyaretleri kapsamında bugün Gaziantep Vali Vekili Mehmet Kurdoğlu’nu ziyaret etti.

Vali Vekili Mehmet Kurdoğlu, Almanya ve Türkiye arasında yıllara dayanan bir dostluk ilişkisi bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Günümüz dünyasında ülkeler arasındaki mesafeler ortadan kalktı. Bu gelişmeyle birlikte koca dünya sanki büyük bir köy oldu. İnsanlar gelişen teknoloji sayesinde birbirleriyle iletişim kuruyor. Kültür ve yaşam tarzları ayrı olan insanlar bile iletişim sayesinde anlaşıyor. Gelecekte, gençler aday olacak ve ülkelerini yönetecekler. Eğer bizler, şimdiki yöneticiler ülkeler arasında bir köprü vazifesi kurabilirsek, dünya gelecekte daha iyi yönetilecektir. Biz Türkler milleti olarak duygusal ve duygu ağırlıklı yaşam tarzı güden bir milletiz. Gençlerin Türk kültürünü, tarihini ve mutfağını tanıdıkça iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da artacağına inanıyorum. Bizim Almanya’da yaşayan 2.5 milyon Türk vatandaşımız onların misafiridir. Bu da iki ülke arasındaki bağlılığı ve tanışmışlığı ortaya koymaktadır."

Misafir okulun Müdür Yardımcısı Hans Hecht ise, daha önce de Gaziantep’i ve Türkiye’nin çeşitli yerlerini ziyaret ettiğini ve Türk misafirperverliğini çok iyi bildiklerini kaydederek, "Burada kardeş okul olarak seçtiğimiz Kolej Vakfı öğrencileri bizlere evlerini açtı. Türk yaşam tarzını yakından gördük. Öğrenciler, gelecek yıl yine gelmek için şimdiden benden söz istiyor. Biz de bu ziyaretin devamlı olması için elimizden geleni yapacağız. Gaziantep’i geçen yıllara oranla daha iyi gördüm. Elle tutulur, gözle görülür bir iyileşmenin olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 16:35:52
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 17:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?