6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Altın furarının tanıtımı yapıldı

Gaziantep'te 1-4 Mayıs 2008 tarihleri arasında Gaziantep Kuyumcular Odası ve Start Fuarcılık tarafından organize edilen 4. Altın ve Mücevherat Fuarı'nın tanıtım toplantısı yapıldı.

Grand Otel'de düzenlenen toplantıya Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, Start Fuarcılık Yetkilisi Musa Öztürk, Start Fuarcılık Genel Koordinatörü Ülker Selviler ile çok sayıda basın mensubu katıldı. Bu yıl 4.'sü Gaziantep'te Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuarın tanıtımının yapıldığı toplantıda konuşan Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, Gaziantep'te ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ilk kez düzenlenecek olan altın ve mücevherat fuarının önemine işaret ederek, fuar için hazırlıkların 1 yılda tamamlandığını, çok heyecanlı olduklarını ve fuarı devam ettirmeyi amaçladıklarını söyledi.

120 firmanın katıldığı fuarda tonlarca altının sergileneceğine dikkat çeken Özdinç, altın ve mücevherat fuarının diğer fuarlara benzemediğini belirtti. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılacak olan fuarı sadece profesyonellerin ziyaret edebileceğini ve perakende satış yapılmayacağını hatırlatan Özdinç, "Fuara Suriye, Ürdün, Lübnan, Irak gibi Ortadoğu ülkelerinden katılımcı ve ziyaretçi organizasyonu gerçekleştirilecek” dedi.

Start Fuarcılık Yetkilisi Musa Öztürk ise, "Ortadoğu ülkelerinden katılımcı ve ziyaretçi organizasyonu gerçekleştireceğiz ve fuarımızın uluslar arası olması adına ilk adımı Gaziantep'te atacağız" diye konuştu.

Gaziantep Kuyumcular Odası işbirliği ile düzenlenen fuara, başta İstanbul, Ankara, İzmir, Kahramanmaraş, Adana, Şanlıurfa, Mersin, Diyarbakır, Antakya, Tarsus, İskenderun, Osmaniye, Mardin, Midyat, Erzurum, Elazığ, Konya, Kayseri, Adıyaman, Kilis, Malatya ve tüm il, ilçe oda ve derneklerin destek verdiğini dile getiren Öztürk, "Fuarımıza 120 firma katıldı ve bunların arasında çok büyük firmalar yer alıyor. 3 yıldır Adana'da yaptığımız fuarı bu yıl Gaziantep'te gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Öztürk, Gaziantep'i tercih etmelerinin nedenini ise şöyle açıkladı:

"Gaziantep'in stratejik konumu, turizm değerleri, güçlü ekonomik yapısı, ihracat hacmi, sanayisi ve bölgenin ticaret merkezi olmasının Gaziantep'i seçmemizde önemli etkenler oldu. Ayrıca Gaziantep konumu itibarıyla ticaret hacmi bakımından çevredeki 20 ili etkisi altında bulunduran bir il. Bunun yanı sıra sadece birkaç şehirde bulunan bir fuar merkezine sahip olması bizim işimizi kolaylaştırıyor."

Fuar için 20 ilden 27 otobüs kaldırarak katılımcı ve ziyaretçi organizasyonları gerçekleştireceklerini de hatırlatan Öztürk, fuarı 20 bin profesyonel ziyaretçinin gezmesini beklediklerini dile getirdi. Ayrıca Halep ve Şam'dan 150 kişilik bir heyetin 3 otobüsle Gaziantep'e geleceğini de bildiren Öztürk, fuarların başarılı olmasının katılımcı firmaların yanı sıra, hedef ziyaretçi kitlesine ulaşabilmek olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Öztürk ve Özdinç basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 17:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?