6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Ambulans yerine sepetli motosiklet

Gaziantep'te yetkililerin uyarılarına aldırış etmeyen vatandaşlar, kalp, tansiyon ve akciğer hastalarını sepetli motosikletle hastaneye getiriyor.


Edinilen bilgiye göre, Ünaldı Mahallesi'nde kalp hastası olan ve bir süredir tedavi gören Ali Ç. kalp krizi geçirerek evinde rahatsızlandı. Ambulans çağırmak yerine komşularından yardım isteyen Ali Ç., motosikletin sepetine karga tulumba bindirilerek hastaneye getirildi. Uzun süren yolculuğun ardından hastaneye ulaştırılan Ali Ç., ilk müdahalesinin ardından tedavi altına alındı.


Bu sırada Karayılan Mahallesi'nde oturan akciğer ve karaciğer hastası Nezaket S. rahatsızlandı. Yine ambulans aramak yerine komşularının motosikletine bindirilen Nezaket S., Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada ilk müdahalesi yapılan Nezaket S. tedavi altına alınırken, durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Motosiklet sürücüleri gazetecilerin soruları üzerine, "Komşumuzdu, acil olarak çağırdılar. Telaşlandığımız için ambulansı aramak aklımıza gelmedi. Motosikletin sepetine bindirdik ve getirdik. Şuan için çok şükür önemli bir durum yok" diye konuştu. Aynı gün içinde defalarca yaşanan bu manzaralar karşısında vatandaşlar da şaşkınlıklarını gizleyemiyor.


Öte yandan uzmanlar kalp, tansiyon gibi hastaların rahatsızlanması durumunda mutlaka sağlık ekiplerine bilgi verilmesini ve motosiklet gibi ulaşım araçlarıyla hastaların hayatının büyük bir tehlikeye atıldığını hatırlattı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 17:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?