4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Anne oğul aynı sınıfta sınava girdi

Bugün gerçekleştirilen ve 1 milyon 730 bin 850 adayın katıldığı Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) Gaziantepli anne ile oğlu da aynı salonda ter döktü.

Gaziantep’te 46 yaşındaki Emine Aka, 20 yaşındaki oğlu Çağrı Aka ile birlikte ÖSS’ye girecekleri okula birlikte geldi. Anne ile oğlu sınav heyecanını bastırmak için bir kafeteryaya giderek kahve içti. Sınav öncesi heyecanını yenmeye çalışan Emine Aka, öğrenmenin yaşı olmadığını belirterek, "25 yıl önce ilk sınav denemesini yaşadım. Bu yıl da oğlumla birlikte aynı sınıfta ve onun ön sırasında sınava gireceğim. İlk önceleri pek heyecanlanmamıştım. Ancak sınav saati yaklaştıkça, heyecandan sancılar girmeye başladı. Genelde anneler, oğullarını sınava getirir, bu kez tam dersi oldu. Oğlum, kendisini gören arkadaşlarına "annemi sınava götürüyorum" diye espri yapıyordu" dedi.

Üniversiteyi kazanmayı çok istediğini ifade eden Aka, "Düzenli bir şekilde, okula gitmem imkansız. Şu anda biri Çukurova, diğeri Gaziantep Üniversitesi’nde iki oğlum okuyor. Çağrı da kazanırsa bunları okutmak çok zor olur. Bu nedenle ben Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilgiler veya Halkla İlişkiler Bölümleri’nden birini kazanmayı çok istiyorum. Bakalım, üniversite okumak nasıl bir duygu olacak" diye konuştu.

Annesiyle birlikte sınava girecek olan Çağrı Aka da, çok mutlu olduğunu belirterek çok ender yaşanan bir olayla aynı salonda sınava gireceklerini söyledi. Çağrı Aka, "Ben yoğun bir stajyer döneminden çıktım. Bu nedenle ÖSS’den pek umutlu değilim. Daha çok kendimi denemek için sınava giriyorum. Benim idealim, önümüzdeki yıl sınava girerek kazanmak. Annem benden daha fazla puan alacaktır" şeklinde konuştu.

Anne Emine Aka, oğlunun sözleri karşısında gülerek, "Çok okuduğumdan, tartışma programlarını hiç kaçırmadığımdan, kitapları çok sevdiğim için benim daha yüksek puan alabileceğimi söylemek istiyor" şeklinde duygularını dile getirdi.

Daha sonra Emine Aka ile oğlu Çağrı, ÖSS’ye şans eseri aynı okulda aynı salonda girerek arka arkaya oturdu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2005 Pazar 18:07:26
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 12:54:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?