6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Anne ve oğlun çaresizlik gözyaşları

Gaziantep'te 5 yıl önce ağabeyi böbrek yetmezliğinden hayatını kaybeden 14 yaşındaki Ahmet Taşatan, annesinin böbreği nakledilmezse aynı kaderi paylaşacak. Anne Emine Taşatan, ameliyat için hayırseverlerden yardım isteyerek, "Diğer oğlumu böbrek yetmezliğinden kaybettim. Bu oğlumu kaybetmemek için böbreğimi vermek istiyorum ancak bunun için paramız yok" dedi.

Serinevler Mahallesi'nde ikamet eden Taşatan Ailesi'nin böbrek hastası olan oğulları Şerif Taşatan, 5 yıl önce hayatını kaybetti. 14 yaşındaki Ahmet'e de 2 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konulması üzerine Türkiye'nin çeşitli hastanelerini gezen aile, Ahmet'in hastalığına çare bulamadı. Bu kez oğlunu kaybetmemek için böbreğini vermek istediğini belirten anne Emine Taşatan, "Diğer oğlum bu yaştaydı, böbrek yetmezliğinden hayatını kaybetti. 2 yıl hastanede tedavi gören diğer oğlumun cenazesi geldi. Bu oğlumu kurtarmak istiyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Gözlerinden üç kez tedavi gören anne Taşatan, "Bu çocuğum da böbrek hastası oldu. Oğlumu 7 aydır üniversite hastanesine götürüp getiriyorum. Öbür çocuğumu kaybettim, bunu da kaybetmek istemiyorum. Ben böbreğimi vermek istiyorum ama masrafları karşılayacak paramız yok. Oğlumun bu durumuna çok üzülüyorum. Her zaman ağlıyorum. 3 defa çok ağladığım için gözlerimden tedavi oldum. Evimin tabanı olmadığı için oğlum iltihap kapmış. Oğlum bilgisayar ve oyuncaklar istiyor ama alamıyorum" diye konuştu.

Ahmet ise, gözyaşları içinde hastalığı yüzünden okulu bırakmak zorunda kaldığını anlatarak, "Ben iyileşmek istiyorum, okula gitmek istiyorum. Ama bizim paramız yok. Bunun için bu istediklerim olamıyor. Annem bana böbreğini verecek, buna da paramız yok. Okula gidip çalışmak istiyorum. Bilgisayar ve bisiklet istiyorum" dedi.

Böbreklerinin ikisinin de çalışmadığını söyleyen Ahmet, "Doktorlar bu hastalığın ailesel olduğunu söylediler. Böbreklerimde kist olduğunu söylüyorlar, yani böbreğin acilen değişmesi gerekiyor. İkisi de çalışmıyor. Hastanede kağıtları dolaştırıp, annemi babamı soruyorlar. Daha sonra doktor beni tekrar eve gönderiyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 12:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?