3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Antep, şehidini bağrından koparıp toprağa verdi

Tunceli’de teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Piyade Er İsmet Esen, Gaziantep’te DEHAP’lıların da katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Tunceli merkeze bağlı Çiçekli Köyü’nde terör örgütü PKK/KONGRA-GEL militanları ile girilen çatışmada 3 silah arkadaşı ile birlikte şehit düşen Piyade Er İsmet Esen için Ulu Camii’de öğle namazına müteakip tören düzenlendi.

Törende Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Necdet Sezginer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci, Şahinbey ve Şehitkamil kaymakamları hazır bulundu. Cenaze törenine DEHAP Gaziantep İl Başkanı Vakkas Dalkılıç, eski İl Başkanı Abdullah İnce, İnsan Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Berivan Özpolat ile çok sayıda DEHAP’lı da katıldı.

Terhisine 1 ay kala şehit olan İsmet Esen’in babası Kadir ve annesi Ayşe Esen, cenaze töreninde fenalık geçirdi. Anne Ayşe Esen, oğlunun fotoğrafını tören boyunca elinden bırakmadı. Şehit erin cenazesi Ulu Camii’nde Gaziantep Müftüsü İsmail Canpolat’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından araca konuldu. Bu sırada bir kısım vatandaş tekbir getirirken, bir kısım vatandaş ise şehit eri alkışlarla uğurladı. Esen, daha sonra Yeşilkent Mezarlığı’ndaki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2005 Pazartesi 15:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?