4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Antep ekonomisine 'fuar' dopingi

GAPSHOES 2005 3. Ayakkabı Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı, yarın M1 Tepe Alışveriş Merkezi’ndeki Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından organize edilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenecek fuar, M1 Tepe Alışveriş Merkezi içerisindeki GSO Fuar Merkezi’nde yapılacak.

Yarın saat 13.00’te açılacak olan fuarın açılış törenine Halep Başkonsolosu Hulusi Kılıç, Suriye’nin Gaziantep Başkonsolosu Behçet Dogman, ABD’nin Adana Başkonsolosu W. Scott Reid ve çok sayıda davetli katılacak. Fuara, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 125 firma katılıyor. M1 Tepe Alışveriş Merkezi içerisindeki 10 bin metre karelik fuara, ayakkabı ve terlik üreticilerinin yanı sıra saraciye ve yan sanayi firmaları da katılıyor.

23-27 Şubat tarihleri arasında 5 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuara, Suriye ve çevre illerden kalabalık heyetler halinde ziyaretçiler gelecek. Açılış gününde 2 otobüs Suriyeli iş adamı fuarı ziyaret edecek. Fuara ayrıca; GSO’nun organizasyonuyla Kahramanmaraş Kunduracılar Odası, Diyarbakır Kunduracılar Odası, Adana Umum Ayakkabıcılar Odası, Kayseri Kunduracılar Odası, Şanlıurfa Kunduracılar Odası ve Halep Sanayi ve Ticaret Odası’ndan heyetler katılacak. Gaziantep Sanayi Odası ve Akort Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen fuara, ayakkabıcılık sektörünün en önemli kuruluşları da destek veriyor. Fuara Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD), Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD), Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Arş. Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TASEV) ve Gaziantep Kunduracılar Odası destek veriyor. GAPSHOES 2005 Fuarı, çeşitli aktivitelere de ev sahipliği yapacak. Fuarın açık kalacağı 23-27 Şubat tarihleri arasında, firmalar tarafından katılımcı ve ziyaretçilere yönelik defileler düzenlenecek.

GSO Başkanı Nejat Koçer, yaptığı açıklamada, GAPSHOES ile ayakkabı sektöründe çok önemli bir yere sahip olan Gaziantep’in, bu yönünü iç ve dış pazarlara tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Gaziantep’in ayakkabı sektöründe çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Koçer, "Üretim kapasitesi ve pazar payı dikkate alındığında, Gaziantep ayakkabı sektörünün yakın gelecekte büyük gelişmeler kaydedeceği anlaşılır. Gaziantep’i, sektörün önemli merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 14:17:51
Güncelleme :22 Şubat 2005 Salı 14:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?