5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Antep evleri turistleri ağırlıyor

Gaziantep'te, havara taştan yapılmış eski Antep Evleri, bugünlerde yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.
 
Yazın serin, kışın sıcak tutan havara taştan yapılmış Antep Evleri'nden 3'ü, Timur Schindel tarafından birleştirilerek otele dönüştürüldü. "Anadolu Evleri" adını verdiği 26 yatak kapasiteli otelini eşi ve oğluyla birlikte işleten Schindel, ailesiyle birlikte yine bir Antep Evi'nde yaşıyor. 

Otelin işletmecisi Timur Schindel, Gaziantep'e ve bölgeye turist akınının her geçen gün arttığını ifade ederek, sahibi olduğu otelin, tarihi yapısı nedeniyle turistler tarafından daha çok tercih edildiğini söyledi. Schindel, "Bu tür tarihi mekanlar, o şehrin tarihçesini ve yaşam tarzını yansıtıyor. Buraya gelen turistlerin en büyük şansı, bu yapının dünyada başka örneğinin olmamasıdır. Yabancı turist sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle de Amerikalı turist sayısında ciddi bir artış var" dedi. 

Timur Schindel'in otele dönüştürdüğü Antep Evleri'nin bulunduğu mahalle, tarihi dokusu nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından turizm bölgesi ilan edilirken, kentin turistik mekanlarından Gaziantep Kalesi, Bakırcılar Çarşısı ve Turistik Çarşı'ya yakınlığıyla dikkat çeken mahallede, Antep Evleri'nden 600 civarında bulunuyor. 

İnşa edildiği tarihin izlerini taşıyan 4-5 metre yüksekliğindeki avlu duvarlarıyla çevrili diğer Antep Evleri de turizme açılacağı günü bekliyor.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 11:05:50
Güncelleme :5 Temmuz 2006 Çarşamba 11:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?