6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Antep sofrası canlanacak

Binlerce yıllık bilgi ve kültür birikimi sonrası oluşan ünlü Antep sofrasının unutulmaya yüz tutan ve bugün yapılmayan yüzlerce çeşit yemeği olduğunu bildiren AŞD Hazır Yemek ve Organizasyon Genel Koordinatörü Onur Dai, “Gaziantep Yemekleri Akademisi kuracağız” dedi.


Türk mutfağında Antep yemeklerinin önemli bir yer tuttuğunu ancak tanıtımı için her hangi bir çalışmanın yapılmadığını ifade eden AŞD Hazır Yemek ve Organizasyon Genel Koordinatörü Onur Dai, önümüzdeki dönemlerde AŞD Antep Yemekleri Akademisi kuracaklarını kaydetti. Dai, şunları söyledi:
“Tamamen damak tadına hitap eden ve insan beslenmesinde önemli rol üstlenen Antep Mutfağı her yönüyle ele alınmalı sadece yemekleri değil, tatlıları, salataları ve diğer çeşitleri bütün özellikleriyle gözler önüne serilmelidir. Antep mutfağı aynı zamanda Türk turizminin gelişmesi içinde önemli bir mirastır. Bu mirasın unutulmaması ve geliştirilmesi için önümüzdeki dönemlerde AŞD Antep Akademisi kurmayı planlıyoruz. Bunun için gerekli alt yapı çalışmalarımızı oluşturuyoruz. Bu alanda bilgi sahibi olan akademisyenlerimizle birlikte Antep yemeklerini her yönüyle bilen ustalar yetiştirmeyi ve bu ünlü sofranın Türk turizmine sektörel kazanım olarak dönmesini sağlamayı hedefliyoruz. Son olarak hizmete sunduğumuz AŞD Maarif Tabldot Restoran'a gelen müşterilerimizin de bizlerden en büyük beklentisi bu. Yeni yetişen neslimiz üzülerek söylemek gerekirse mutfağımızı ve mutfak kültürümüzü tanımıyor ve bu kültürü yaşatabilecek özelliklere sahip değiller. Açılmasını planladığımız akademide sadece aşçıları değil, Antep Mutfağını öğrenmek isteyen genç kızlarımızı ve ev hanımlarımızı da eğitememeğiz."


Akademisyenlerle sürekli temas halinde olduklarını ve eldeki bilgilerden oluşan büyük bir arşiv hazırladıklarını ifade eden Dai, “Bu bir ekip işidir, Gaziantepliler kültürlerine ve yemeklerine sahip çıkacak ve gelecek nesillere bu kültürü aktaracaklardır” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 17:26:58
Güncelleme :10 Ağustos 2008 Pazar 17:31:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?