4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Antep'e şair akını

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi, Büyükşehir, Şahinbey, Şehitkamil ve Nizip Belediyeleri’nin işbirliğiyle düzenlenen "1. Zeugma Şiir Günleri", çok sayıda şairin katılımı ile Gaziantep’te yapıldı.

Nizip İlçesi’nde bulunan Zeugma Antik Kenti’ndeki Belkıs Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen şiir günlerine Vali Lütfullah Bilgin, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Süleyman Yüksel, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Nizip Belediyesi Başkanı Fevzi Akdoğan ve çok sayıda şairin yanısıra davetliler katıldı. Şiir günlerinin açılış konuşmasını yapan Vali Lütfullah Bilgin, M.Ö. 2.-3. yüzyıllarda Romalılar’ın Zeugma’da büyük bir uygarlık kurduklarını belirterek, "Bu uygarlığın kalıntılarını burada yapılan kazı çalışmaları ile görüyoruz. Onların yaptıklarını sergileyerek, kentimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Zeugma’yı tanıtırken kendimize ait olanı da unutmamamız gerek" dedi.

Gelişmiş Türk kültürünün göstergelerinden birisinin de sanata ve sanatçıya verilen önem olduğunu kaydeden Bilgin, "Bugün burada şairlerimiz bize ait olanı, milletimizin sesini, düşüncesini kendi ifadeleri ile bizlere duyuracaklar. Bizler şairlerimizi ve şiirimizi önemsiyoruz ve onları unutmamamız gerektiğine inanıyoruz. Bu gece burada düzenlenen etkinlikle çok güzel bir gece geçireceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sema ve havai fişek gösterisi yapıldı. Havai fişek gösterisinin sunumu sırasında çalınan yabancı müzik ise şiir günlerine katılan şair Cemal Safi’nin tepkisine neden oldu. Şair Cemal Safi, Yunus Emre ve Mevlana’nın eserlerinin dinlendiği ve semazenlerin gösterisinin yapıldığı bir yerde İngilizce çalınan eserlerin kendisini rahatsız ettiğini ifade etti.

Şiir günleri, Bekir Sıtkı Erdoğan, Bahaddin Karakoç, Azeri Şair Abbas Abdullah, Cemal Safi, Filiz Bedük gibi şairlerin şiirlerini okumasının ardından, semah gösterisi ve etkinliğe katılan şairlere katılım belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 15:55:10
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 16:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet salihoglu IP: 81.215.220.xxx Tarih : 31.05.2005 09:19:42
Üstad Cemal Safinin tepkisini son derece haklı buluyorum.Kendi öz kültürümüz olan mevlevi seması ve semah gösterilerinin yer aldıgı bir gecede sanki kasıt varmış gibi sesinide aşırı yükselterek pop müzigiçalmanın hemde mevlevilerin hemen ardından bunu yapmak çok şık degildi.