6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Antepfıstığı Festivali sürüyor

Gaziantep'te devam etmekte olan 3. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 'Yöresel Yemek Yarışması' düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Uygulama Oteli'nde ekşili ufak köfte ve serbest tatlı alanında gerçekleştirilen yarışmaya ön eleme sonucu belirlenen 10 bayan yarışmacı katıldı. Yarışmanın jüri üyeliğini ise Aile Hekimliği Uzmanı Ender Saraç, Ragıp Güzelbey, Yemek Yazarı Birgül Gurme, GAZÜ Meslek Yüksek Okulu Uygulama Mutfağı Koordinatörü Şebnem Yakar, Anadolu Mutfağını Koruma Araştırma ve Geliştirme Derneği üyesi Tahir Tekin Öztan, Yemek Yazarı Sermin Ocak, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü adına Bülent Öztürk yaptı. Yarışma yaklaşık 2 saat sürdü. Ayrı mutfaklarda çalışan bayan yarışmacılar birinci olabilmek için bütün hünerlerini sergiledi.

Yarışmayı kazanacağına inandığını söyleyen yarışmacılardan Tülay İyinacar, ''İlk defa böyle bir yarışmaya katılıyorum. Burada yemek olarak ekşili ufak köfte ve serbest tatlı yaptık. Pratik ve lezzetli bir yemek oldu. Dereceye gireceğime inanıyorum'' dedi.

Yaklaşık 2 saat süren yarışma sonrası hazırlanan yemekler farklı kaplarda özenle jüri üyelerine ikram edildi. Bütün yemeklerin tek tek tadına bakan jüri üyeleri puan vererek yarışmanın en lezzetli 5 yemeğini seçti. Buna göre; 1. Ayşe Yeşilçınar, 2. Canan Direkçi, 3. Filiz Kılıç olurken, 4.'lüğü ise aynı puanı alan Zeliha Karagüllü ile Tülay İyinacar paylaştı. 5. ise Nihal Özpolat oldu. Yarışmada dereceye girenler altınla ödüllendirildi.

Jüri olarak çok zorlandıklarını belirten Aile Hekimliği Uzmanı Ender Saraç, ''Jüri olarak işimiz oldukça zor. Gaziantepli hanımlar müthiş emek vermiş ve özenmişler. Ben bütün yemekleri oldukça beğendim. Gaziantep'in yemekleri çok zengin ve lezzetli. Gaziantep mutfağı Türkiye'de çok özel bir yere sahip'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 18:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?