4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Antepfıstığı uluslararası fuarda

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri bünyesinde faaliyetlerini devam ettiren Antepfıstığı Tanıtım Grubu (AFTG), Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarı sayılan ANUGA Uluslararası Gıda Fuarı'na katıldı.


Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Fahrettin Canpolat, Almanya'nın Köln şehrinde 13-17 Ekim tarihlerinde düzenlenen ANUGA Uluslararası Gıda Fuarının 108 ülkeden 6 bin 294 firmanın katılımıyla gerçekleştiğini belirterek, bu fuarda Antepfıstığını en işi şekilde tanıttıklarını bildirdi. 156 farklı ülkeden 158 bin 817 kişinin fuarı ziyaret ettiğini vurgulayan Canpolat; "Fuarda geleneksel ihraç ürünümüz olan antepfıstığını, otantik dekorlarla ve antepfıstığının ağaçtan toplanmasından tüketiciye sunulmasına kadarki aşamalarını gösteren tanıtım filmiyle ziyaretçilere sunduk. AFTG standını 400'ün üzerinde kişi ziyaret etti. Bunun yanı sıra 24 ülkeden ciddi talep sunan firmalarla görüşme yapılarak talepleri alındı" dedi.


Diğer taraftan Almanya' da yerleşik olan Türk firmaları ve sivil toplum kuruluşlarının da AFTG'ye büyük ilgi gösterdiğini belirten Canpolat, bu tür etkinliklere katılmaya devam edeceklerini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 17:48:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?