4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Antepfıstığı'nda tanıtım atağı

Antepfıstığı Tanıtım Derneği, antepfıstığının insan sağlığına faydalarının bilimsel olarak kanıtlanması amacıyla çeşitli üniversitelerle ortak çalışma başlattı. 

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı ve Antepfıstığı Tanıtım Derneği Başkanı Zeki Yağcı, dünyanın en kaliteli fıstığının Gaziantep'te yetiştiğini belirterek, tanıtım için gereken çalışmaları yaptıklarını söyledi. 

Dış Ticaret Müsteşarlığı bünyesinde kurulan tanıtım grubuyla şimdiye kadar yurtdışında açılan 3 ayrı fuara katıldıklarını kaydeden Yağcı, yurtiçi fuarları konusunda da hazırlıklar yaptıklarını ifade etti. Antepfıstığının fuarlarda tanıtımının yanı sıra insan sağlığına faydalarının da belirlenmesi için bir süredir bilimsel çalışmalar yürütüldüğünü belirten Zeki Yağcı, Gaziantep Üniversitesi ile 6-7 ay sürecek bir çalışma konusunda anlaştıklarını kaydetti. Daha önce Celal Bayar Üniversitesi ile ortaklaşa araştırmalar yapıldığına dikkat çeken Yağcı, "Gaziantep Üniversitesi'yle yapacağımız 6-7 aylık çalışma sonunda antepfıstığının insan sağlığına olumlu etkileri, kalp sağlığına faydaları tek tek tespit edilecek" dedi. 

Dünyada hiçbir yerde bir kentin ismiyle anılan ürün olmadığını söyleyen Zeki Yağcı, antepfıstığının tanıtımı için gerekli çalışmayı yapacaklarını kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 12:36:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?