3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Antep'te stad krizi

Gaziantepspor ile gelecek sezon Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi’nde mücadele edecek Gaziantep Büyükşehir Belediyespor arasında stat krizi yaşanıyor.

Gaziantepspor Kulübü ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulübü arasında Kamil Ocak Stadı krizinin nasıl aşılacağı spor çevreleri tarafından merak edilmeye başlandı.

Kamil Ocak Stadı’nı kiralayan Gaziantepspor Kulübü, statta yenileme çalışmaları başlattı. Stadın çimleri, 600 bin YTL keşif bedeliyle 17 yıl sonra yenilendi.

Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan, stadın kullanım hakkının kendilerinde olduğunu belirterek, "Hiç kimse iki kulübü birbirine rakip olarak göstermeye çalışmasın. Adanaspor ile Adana Demirspor gibi olmayacağız. Bu iki takımın bugün geldiği noktayı hepimiz görüyoruz. Biz Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u, Gaziantepspor’un altyapısı olarak kurduk. Şampiyonluktan ziyade hazırlayıcı kimliğini ön planda tuttuk. Ancak şu an A Kategorisi’ne yükseldi. Çok zorlu bir grupta mücadele edecek. Böylece hazırlayıcı kimliğinden uzaklaşmış olacak. Futbolcu yetiştirmek artık çok zor olur" dedi. Doğan, Kamil Ocak Stadı’nın yenilenen çimlerinin iki kulübün maçlarını kaldıramayacağını ifade etti.

Gaziantepspor’u 1979-1980 sezonunda 1. Lig’e çıkaran ilk kulüp başkanı olan ve bugün Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un kulüp başkanlığını yapan Saip Konukoğlu ise mutlaka bir uzlaşma yolu bulmak zorunda olduklarını dile getirerek, "Gaziantepspor’u ne şartlarda 1. Lig’e çıkardığımızı, ne kadar büyük sıkıntılar yaşadığımızı hiç kimse inkar edemez. Celal Doğan’ın, Gaziantepspor’a katkısı çok büyüktür. Bizim asıl takımımız Gaziantepspor’dur. Biz, kırmızı-siyahlı takımın altyapısıyız ve her zaman emrindeyiz. Ayağımıza kadar gelen şampiyonluğu geri tepemezdik. Adanaspor-Adana Demirspor gibi olmayacağız" diye konuştu.

Saip Konukoğlu, Gaziantepspor’un kendilerinden istediği her futbolcuyu alabileceğini, Kırmızı-siyahlı takımda forma şansı bulamayan futbolcuların da Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da oynaması gerektiğini vurgulayarak, "Biz iki adım attığımız taktirde karşımızdaki de mutlaka bir adım atacaktır. Gaziantepspor’da forma şansı bulamayan futbolcular, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da oynadığı taktirde bu futbolcuları Gaziantepspor’a kazandırmış olacağız. Stat konusunda da mutlaka bir uzlaşma yolu bulacağız. Gaskispor sahası, şartlara uygun değil. Konukoğlu Stadyumu da Gaskispor’dan daha kötü şartlara sahip. Maçları Kamil Ocak Stadyumu’nda oynamaktan başka çare yok. Stadı, Gaziantepspor’dan kiralayabiliriz. Aramızda bir sorunun olmayacağına, bir uzlaşmanın sağlanacağına inanıyorum" dedi.

Başkan Konukoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un iç transferi pürüzsüz bir şekilde tamamladığını, dış transferde de Kırşehirspor’dan Tuna, Nazillispor’dan Erman ve Ankara Demirspor’dan Önder’i renklerine bağladıklarını, dış transfer çalışmalarının süreceğini ve özellikle Gaziantepspor’da oynama şansı olmayan futbolculara talipli olduklarını sözlerine ekledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 12:36:33
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 12:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tarık IP: 62.248.25.xxx Tarih : 23.07.2005 12:11:37
iki kulüp elele vermeli ve gaziantepsporu şampiyon yapmalı kavga etmek her iki kulübede zarar verir zira ikisininde adları gaziantep sonuçta kazananda kaybedende antep olur şahsi menfaatler bir kenara bırakılmalı