6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Araban Güzeli'ne klip

Arabanlı mahalli ses sanatçısı Hasan Avcı'nın kendi bestesi olan 'Araban Güzeli' adlı türküsü için Araban'ın tarihi mekanlarında klip çekildi.

Gaziantep'in, Araban ilçesindeki tarihi eserlerin bulunduğu yerler Arabanlı mahalli ses sanatçısı Hasan Avcı'nın son bestesi olan Araban Güzeli türküsüne çektiği klibe mekan oldu. Yavuzeli'nde Türküsü'nün de bestecisi olan şarkıcı bu parçasıyla bölge halkının sevgisini kazanmıştı. Araban ilçesinin mahalli ses sanatçısı ve türkü bestecisi olan Avcı, bölgede Karavaizli Haso olarak tanıyor. Şarkıcının son türküsü Araban Güzeli'ne çektiği klipte Araban ilçesinin tarihi eserlerin bulunduğu yerleri klip mekanı olarak kullanması dikkat çekti.

Avcı yeni türküsü olan Araban Güzeli türküsüne çektiği klip için neden Araban' ın tarihi mekanlarını seçtiğini şöyle ifade etti:

''Ben Arabanlı bir ses sanatçısıyım. Bu nedenle doğup büyüdüğüm Araban için Araban Güzeli türküsünü yazdım ve okudum. Bu güzel ilçemiz için sözü müziği bana aittir. Araban Güzeli türküm için klip çalışmamı Araban ilçesindeki tarihi eserlerimizi tanıtmak amacıyla yapma kararı aldım ve Araban'daki Roma döneminde kalma tarihi eserlerimizin bulunduğu yerleri klip mekanı olarak seçip çekimlerimize başladık. Bir Arabanlı ses sanatçısı olarak benim amacım önümüzdeki günlerde ulusal televizyon kanallarında da yayınlanacak olan Araban Güzeli türküsü ile birlikte ilçemin tarihi eserlerinin reklamını ve tanıtımını yapmaktır'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 17:17:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?