6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Araban'da 160 kız öğrenciye yemek

Araban Kaymakamlığı ‘’Köyden İlçeye Eğitim Köprüsü Projesi’’ kapsamında, Araban Lisesi’ne eğitim İçin gelen 160 kız öğrenciye her gün öğle yemeği veriyor.

Gaziantep’in, Araban ilçesi Kaymakamı Orhan Balcı, ilçeye bağlı 39 köy ve 9 mezrada ilköğretim okulu mezunu kız öğrencileri, Araban Lisesi’nde eğitimlerine devam etmeleri için ‘’Köyden İlçeye Eğitim Köprüsü Projesi’’ adı altında bir proje hayata geçirdi. Proje ile köylerdeki ilköğretim okulu mezunu kızlar, Araban Lisesi’nde eğitimlerine devam ediyor. Kız öğrencilerin köylerden ilçeye gidiş dönüş yapabilmeleri için servis ücreti ve öğlen yemeklerini karşıladıklarını belirten Kaymakam Balcı, ‘’Köyden İlçeye Eğitim Köprüsü Projesi kapsamında, toplam 160 kız öğrenciye öğretmenevi lokali yemekhanesinde öğlen yemeği veriyoruz. İlçede bir kız öğrenci yurdu olmadığı için köylerde ilköğretim okulunu bitirmiş kızlarımız lise eğitimi almak için ilçeye gelemiyorlar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle bir çalışma başlatarak ‘’Köylerden İlçeye Eğitim Köprüsü Projesi’’ geliştirdik. İlçedeki 39 köy ve 9 mezrayı tek tek dolaşarak lise eğitimi almak isteyen kız öğrencileri tespit ettik. 160 kız öğrencimizi yapılan çalışmalar sonunda Araban Lisesi’ne kayıtlarını yaptırdık. Gerekli olan gidiş dönüş servis ücretlerini ve her gün öğle yemeklerini karşılıyoruz” dedi.

Öğrencileri ziyarete gelen Kaymakam Balcı kendisini çiçekle karşılayan kız öğrencilerle bir süre sohbet ederek okuldaki ders durumlarını sordu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 14:17:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?