6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Araban'da 2 engelliye özel araç

Araban ilçesi Araban ilçesi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, Arabanlı 2 bedensel özürlüye özürlü aracı verildi.

Araban Kaymakamı Orhan Balcı, Kaymakamlık olarak yardıma muhtaç hak sahiplerine Ramazan yardımlarının süreceğini söyledi. Toplam 4 Bin 800 YTL’ye malolan özürlü araçları, Mehmet Gökçek Mahallesi’nde ikamet eden bedensel engelli Sadık Demirel (39) ve ilçeye bağlı Esentepe Köyü’nde ikamet eden Şiho Çoban’a (41) teslim edildi.

Araçların teslim töreninde konuşan Araban Kaymakamı Orhan Balcı, özürlü vatandaşlara uyarıda bulunarak, ’’Yeni araçlarınızı dikkatli kullanın. Süratli gitmeyin, kaza yapmadan iyi günlerde kullanın. İki bedensel engelli vatandaşımızın talepleri üzerine Kaymakamlık olarak yurt genelinde özürlü aracı üretimi yapan firmalardan fiyat teklifi aldık. Fiyat teklifini uygun bulduğumuz Konya’daki bir firmaya engelli vatandaşlarımızın sağlık raporlarına göre sipariş ettik. İki özürlü aracı talebimize göre dizayn edilerek gönderildi. Bu gün araçları teslim ettik. İyi günlerde, kazasız belasız kullansınlar. Ramazan ayı içerisinde ilçe merkezi ve köylerimizde ikamet eden ve Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’mızda fakir yardıma muhtaç dosyası bulunan hak sahibi vatandaşlarımıza da yardımlarımız devam edecek’’ dedi.

Araçlarına kavuşan Sadık Demirel ve Şiho Çoban ise, kendilerine araçları alan Kaymakam Balcı’ya teşekkür ederek, ’’Kaymakamımızdan Allah razı olsun. Bizmi bu mübarek Ramazan ayında yüzümüzü güldürdü, Allah da kendisinin yüzünü güldürsün. Kaymakamımız sayesinde evde hapis gibi yaşamaktan kurtulduk, bundan böyle Kaymakamımızın bize aldığı özürlü aracıyla dolaşabileceğiz’’ dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 10:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?