6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Araban'da büyükbaş hayvan salgını

Araban ilçesindeki büyükbaş hayvanlarda hastalık salgını başladığı bildirildi.

Araban İlçe Tarım Müdürü Vekili Ramazan Dereli, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde salgın halinde görülen hastalığın "üç gün hastalığı" olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Dereli, "Adıyaman ili Besni ilçesinde yaygın olan ve ineklerde görülen üç gün hastalığı bulaşıcı olması nedeniyle Araban ilçesinde de yaygın olarak görülmektedir. Üç gün hastalığı ineklerde halsizlik ve yüksek ateşle başlar. Göz akıntısı, burun akıntısı ve yürürken yalpalamayla devam eder. Üç gün hastalığının görüldüğü ineklerde ilaçlı tedavi ve hasta ineğin bulunduğu ve beslendiği bölgede sinekle mücadele etmek gerekir" dedi.

Dereli, Araban İlçe Tarım Müdürlüğü olarak hastalıkları ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, "Üç gün hastalığına yakalanan ineklerin tedavisi için çalışıyoruz. Ancak şu anda Araban ilçesinde yaygın olan üç gün hastalığı önümüzdeki günlerde Adıyaman'ın Besni ilçesinden Araban ilçesine yayıldığı gibi Araban ilçesi çevresindeki ilçelere de yayılabilir. Bu sebeple hayvan sahiplerinin gerekli tedbirleri şimdiden alması uygun olur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 11:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?