6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Araban'da çiftçiye ücretsiz eğitim

Araban ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğünce Arabanlı çiftçilere tarla bitkileri uzmanı tarafından ücretsiz eğitim veriliyor.

Araban ilçesi Tarım Kredi Kooperatifinde göreve başlayan Tarla Bitkileri Uzmanı Ziraat Mühendisi Halil Yılmaz, Arabanlı çiftçilere ücretsiz mühendislik hizmeti vermeye başladı.

Gaziantep Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Cesur ve Araban Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mehmet Poyraz'ın yoğun uğraşları sonucunda Araban Ovası'nda tarım yapan çiftçilere tarla bitkileri konusunda eğitim vermek amacıyla kooperatif bünyesine Tarla Bitkileri Uzmanı Ziraat Mühendisi Halil Yılmaz'ın alınması sağlandı.

Gaziantep Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Cesur yaptığı açıklamada,''Araban Ovası'nda Arabanlı çiftçiler tarafından yetiştirilen tarımsal ürünlerin Türkiye'nin tarım gelirlerine önemli ölçüde katkıda bulunduğunu belirterek buna rağmen ilçede daha önce çiftçilerin bu türlü bir eğitim almadığını söyledi. Kendilerinin ise bu açığı gidermek için Tarla Bitkileri Uzmanı Ziraat Mühendisi Halil Yılmaz'ı kadrolarına kattıklarını ifade eden Cesur, " Kadromuza kattığımız Tarla Bitkileri Uzmanı Ziraat Mühendisi Halil Yılmaz bu günden itibaren Arabanlı çiftçilere ücretsiz mühendis hizmeti vererek tarla bitkileri konusunda çiftçilerimizi eğitiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 13:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?